Henter kommentarer

Han vil leve af udbytte: Disse aktier overvejer han


Målet er klart. Jonas Vejlin vil have dækket alle de kedelige faste udgifter af sine udbytter fra aktier om 10 år, når han fylder 50.

Til dagligt er han softwareingenør, men ved siden af bruger han meget tid på at udvælge udbytteaktier, der skal indgå i hans store portefølje. Hans rejse mod økonomisk uafhængighed kan man følge på hans blog Financial Independence.

Det seneste år har han fået omkring 61.000 kr. I udbytte fra sine aktier´. Selv vil han gerne nå op på 120.000 kr. om året. For at opnå det regner Jonas Vejlin med at investere for 8.000-12.000 kr. om måneden. Han har siden 2014 investeret omkring 1,7 mio. kr. I porteføljen, som har en markedsværdi på omkring 2,3 mio. kr. Privatinvestoren holder fast i sin strategi på trods af uroen på aktiemarkedet i 2022.

Læs også: Advarer mod boligfinte: 'Du gør dig til spekulant'

Et af de selskaber, han overvejer at lægge penge i næste gang, er det svenske medicoselskab Addlife.

»Jeg har kigget på den i et stykke tid. Aktien er faldet kraftigt i år, så nu begynder den at ligne en rigtig god kandidat. Jeg er lidt underbemandet i den sektor, de ligger i nu, så det er faktisk også en fordel, selvom det ikke er noget, jeg primært kigger på,« siger den private investor Jonas Vejlin i et interview med Euroinvestor.

Det er ikke tilfældigt, at den potentielle investeringscase er svensk.

»Jeg har ikke rigtig haft svenske aktier før, og så havde jeg mulighed for at udnytte, at den svenske krone er svag i forhold til den danske til at få flere aktier for pengene,« forklarer Jonas Vejlin.

Læs også: Novo Nordisk i milliardinvestering

Han ved godt, hvor han skal kigge hen, når det er et nyt land, der skal smides penge i, men det handler også om timing.

»Jeg regner med, at jeg skal tilbage og have nogle flere amerikanske aktier. Jeg har holdt mig lidt tilbage fra dem på grund af dollarkursen, men jeg regner med, at den kommer ned igen. Så håber jeg på, at det er et godt tidspunkt at købe,« siger Jonas Vejlin.

I USA kigger privatinvestoren på 3M, som blandt andet producerer sikkerhedsudstyr til industrien. Derudover overvejer Jonas Vejlin, at samle yderligere op i McDonald's som han allerede har i porteføljen.

Det er dog ikke kun i det store udland, Jonas Vejlin ser potentiale.

»Jeg overvejer også at købe flere danske aktier. Jeg tror for eksempel, at Rockwool har et godt potentiale igen,« siger Jonas Vejlin.

Privatinvestoren forklarer, at når han skal finde en ny aktie, går han ind på large cap-indekserne i de forskellige lande og gennemgår selskaberne. Han holder især øje med P/E-værdien, udbytteprocenten og hvor meget selskabet tjener før skat.

Læs også: Nordnet om blødende aktie: Det her frygter investorerne

Læs også: Trods stigning er forbrugertilliden stadig 'miserabel'