Henter kommentarer

Investeringsdirektør advarer: Du skal forvente kraftigere aktieudsving


Vi står over for to vidt forskellige aktiemarkeder i 2022.

Det vurderer investeringsdirektør Teis Knuthsen fra Kirk Kapital i tirsdagens udgave af Millionærklubben. Han lægger vægt på, at vi med hans ord befinder os i en »økonomisk opbremsning.«

Læs også: 3 aktier til 2022: 'Det er en meget veldrevet maskine'

»Det, som vi kigger ind i, er et aktiemarked, der svinger meget mere, mens det samlede forventede afkast er meget lavere. Det er lige efter bogen,« udtaler Teis Knuthsen.

Han vil være godt tilfreds, hvis han får 8 pct. i afkast i det kommende år.

»Hvis du vil have det afkast, så følger der meget volatilitet (udsving, red.). Det er en del af spillet, og det kan du nok ikke få uden, at dine aktier svinger meget. Vi har været begunstiget af de korrektioner, som vi har haft, har været få og beskedne. Vær opmærksom på, at prisen for at få afkastet er uro,« udtaler Teis Knuthsen i podcasten.

Det kommende aktieår byder samtidig på to vidt forskellige scenarier, vurderer han. I det ene tilfælde står vi over for et vækstscenarie, som ingen forventer. Det er drevet af virksomhederne, der skal investere meget, mens forbrugerne har store opsparinger og ventes at bruge mange penge. Det andet scenarie er, at centralbank

Læs også: Aktiechefen forudså, hvad der vil ske - det tror han venter os nu

Han har ikke et bud på hvilket et scenarie, der er det mest sandsynlige, men påpeger, at vi onsdag får en indikation af, hvordan den toneangivende amerikanske centralbank ventes at reagere på den økonomiske udvikling. Det kan du læse mere om i Frygt forud for i morgen sender rystelser gennem aktierne.

Vær med i Euroinvestors julekonkurrence. Svar på dagens spørgsmål og dyst med om forskellige præmier. Tilmeld dig her!

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: 3 mulige vinderaktier til 2022: 'Aktien handler med en stor rabat'

Læs også: Ser stort potentiale i 'glemt' biotek-aktie