Henter kommentarer

Jyske Bank om dansk kæmpe: 'Oplagt kursniveau at købe ind i aktien på'


Den danske transportkæmpe DSV har haltet på børsen det seneste år. Siden toppen i juli sidste år er DSV-aktien faldet med knap 25 pct. 

Men det nuværende kursniveau betyder også, at aktien derfor er interessant at samle op, lyder det fra Jyske Bank i en kommentar.

»Vi ser dette som et oplagt kursniveau at købe ind i aktien på,« skriver Jyske Bank. 

Jyske Bank påpeger, at DSV-aktien i øjeblikket handler til en kurs målt på P/E svarende til 18,9 gange de næste 12 måneders forventede indtjening. Det er lavere end aktiens 5-årige historiske gennemsnit på 24,8 gange indtjeningen og det repræsenterer en rabat på ca. 24 pct. 

Læs også: Her er investeringsbankens favorit-aktier inden for kunstig intelligens

DSV er et af de største selskaber i verden indenfor fragt, og selskabet er gået tilbage det seneste år, i og med at fragtmarkedet har oplevet tilbagegang i volumenerne. Alene det seneste år er DSV-aktien faldet med 12,3 pct. I samme periode er det danske C25-indeks steget med 12 pct. 

Men Jyske Bank mener, at DSV er godt positioneret til at tackle de udfordrende markedsforhold - og står særligt godt, når markedet skal vende.

»DSV, [...], står dog stærkt positioneret, når makro-tendenserne i fragtmarkedet igen begynder at vise tegn på bedring, da selskabets yields formentligt så bunden i 4. kvartal 2023 og nu har stabiliseret sig – endda på et niveau, der ligger omtrent 25 pct. højere end normalen,« skriver Jyske Bank. 

Læs også: Lille elbil skaber stor frygt: Det kan ende med en udryddelsesbegivenhed

Derudover påpeger banken fra søhøjlandet, at DSV muligvis står overfor et stort opkøb af den tyske transportvirksomhed DB Schenker. Det vil gøre DSV til en af de største aktører på fragtmarkedet, men kan samtidig også blive »en af de helt store kurstriggere for DSV i 2024. DSV har nemlig en lang historik med succesfulde opkøb, påpeger banken. Du kan læse mere om det potentielle opkøb her

I 2024 er DSV-aktien faldet med 5,2 pct. I samme periode er C25-indekset steget med 7 pct. 

Kigger man på, hvad analytikerne mener om DSV-aktien, er de overordnet set positive på aktien. Der er 24 analytikere, der dækker DSV, og af dem har 20 en købsanbefaling. Kun 4 har en hold-anbefaling. 

Analytikerne ser også et pænt kurspotentiale i aktien. Analytikerne har et gennemsnitligt kursmål for DSV-aktien på 1429,5 kr., hvilket indikerer et kurspotentiale på 27,6 pct. overfor en kurs på 1120 kr. mandag formiddag. 

Jyske Bank har en købsanbefaling på aktien med et kursmål på 1550 kr., viser data fra Bloomberg. 

Læs også: Nordisk storbank advarer om risiko for kursfald

Læs også: Økonom peger på særligt faresignal på aktiemarkedet