Henter kommentarer

Kapitalforvalter advarer: Vi har ikke set bunden endnu


En amerikansk recession er ikke indpriset i aktierne endnu, og derfor vil kurserne fortsætte nedturen.

Sådan lyder forudsigelsen fra Otto Friedrichsen, aktiechef i kapitalforvalteren Formuepleje. Det sker forud for den kommende regnskabssæson.

»Formuepleje ligger fortsat undervægtet i aktier med laveste eksponering i mange år og med prioritering af kvalitetsaktier. En amerikansk recession er ikke indpriset endnu – og det er vores hovedscenarie – så vi mener ikke, at vi har set aktiebunden endnu,« skriver Otto Friedrichsen i en kommentar.

Der er flere dårlige tegn for den kommende regnskabssæson ifølge aktiechefen.

»Det interessante for aktiemarkederne bliver, hvor meget den kommende vækstopbremsning/recession smitter af på de regnskaber, der præsenteres. Vi har allerede fået en række dårlige forvarsler: Nogle af de store, vigtige selskaber har allerede nedjusteret eller præciseret forhold omkring produktion og beskæftigelse: Nike, Meta, FedEx, Apple. Over sommeren så vi Target og Walmarts nedjusteringer presse markederne – herhjemme har Siemens meldt om 800 afskedigelser,« skriver Otto Friedrichsen.

Det bliver svært for mange virksomheder at få aktiekursen op, mener aktiechefen.

»Når vi har makroøkonomien imod os, er det altså regnskaberne og selskabernes indtjeningsforventninger, der skal drive aktiekurserne op. Og der får mange svært ved at levere med de vækstforventninger, vi kigger ind i, selvom de overordnede vækstforventninger til 3. kvartal er reduceret fra 11 pct. til nu 3 pct. sammenlignet med samme periode sidste år. Selvom en del er indpriset, skal der ikke ret store negative overraskelser til, før det kan ses på aktiekursen,« forklarer Otto Friedrichsen.

Chr. Hansen fremlagde onsdag morgen et regnskab, der fik deres kurs til at stige kraftigt. Det kan du læse mere om her.

Læs også: Professionel investor: Dette kigger vi på, før vi investerer

Læs også: Analytikere om Danske Bank: Nedjustering lurer