Henter kommentarer

Kapitalforvalter om 4 grønne, nordiske aktier: Dem har vi været glade for


 
I videoen ovenfor kan du komme nærmere begreberne bull- og bear-marked.
Vis mere

Der er god grund til at holde øje med de grønne, nordiske aktier.

Sådan lyder det fra Thomas Juul-Larsen, der er adm. direktør og partner i Mermaid Asset Management. Det skriver Børsen efter en rapport fra World Economic Forum slår fast, at nordisk lande er kommet bedst igennem covid-19-krisen. Rapporten understøtter nemlig ideen om, at det gemmer sig et kurspotentiale i grønne, nordiske aktier, mener Thomas Juul-Larsen.

Han forklarer det med, at den nordiske model betyder, at landene klare sig bedst på en lang række områder, heriblandt gældsniveauer, der tilsammen har betydet, at nordiske aktier har sikret høje afkast. Det vil fortsætte længe efter coronakrisen, mener han.

»Vi har været meget glade for en del af de grønne investeringer, bl.a. Tomra og Fjordkraft i Norge samt Vestas og Ørsted i Danmark. Der kommer til at blive investeret så meget i grønne investeringer i de næste par år. Her har Norden bare en masse teknologier, der retter sig mod det,« udtaler han til Børsen.

Thomas Juul-Larsen er ikke den eneste, der mener, at grønne aktier står til stigninger i fremtiden. Hos kapitalforvalter Investeringsrådgivning (IRG) har adm. direktør Peter Kubicki tidligere formuleret trenden således:

»Du kan simpelthen ikke gå imod de enorme kræfter der er i spil på markederne i de her tider. Aktiemarkedet er styret af et enormt inflow af kapital via blandt andet passive investeringsfonde. De helt store institutionelle investorer vil have ansvarlige investeringer. Den her bevægelse vil tage årevis,« har han tidligere udtalt til Euroinvestor.

»Du kan ikke, ikke være med på det her,« forklarede han i den forbindelse.

Han fremhæver, at den grønne omstilling bliver et kæmpe tema på aktiemarkedet også i det kommende år. Det synspunkt deler Michael Friis, der er aktiechef i HC Andersen Capital.

»Mens 10’erne tilhørte teknologisektoren, tror jeg, at 20erne og 30erne vil tilhøre den grønne omstilling. Teknologi vil stadig vokse stærkt, men den grønne omstilling vil blive den dominerende drivkraft for økonomien, så det er hverken for sent i dag eller i morgen,« har aktiechefen tidligere udtalt over for Euroinvestor.

»Over de næste ti år vil den grønne sektor komme til at trække de allerhøjeste vækstrater i alle segmenter af markedet, tror jeg. Der må man bare acceptere en høj prissætning på den korte bane. Det kan virke skræmmende, men det bør ikke få nogle til at holde sig fra det,« udtalte han.

Læs også: Aktiechef: Disse aktier har stadig kæmpe potentiale trods stigning på 120 pct. i 2020

Læs også: Equinor – det sorte guld skal investeres grønt med statsgaranti