Henter kommentarer

Kapitalforvalter om overset mulighed: Her vil skildpadden overhale haren


Bæredygtige aktier er steget til vejrs i takt med, at en grøn investeringsbølge er rullet henover verden.

Hvis du vil investere i den grønne omstilling, kan forsyningsaktier være en klog måde at gøre det på. Sådan lyder det fra chefstrateg Ursula Tokon fra kapitalforvalteren Whitehelm Capital, hvor man fokuserer på investeringer i infrastruktur. Det skriver Bloomberg News.

Forsyningsaktier kan være en mindre risikofyldt måde at satse på den grønne omstilling, fordi en lang række bæredygtige aktier efterhånden er blevet noget dyrt prissat, mener hun.

»I det lange løb vil skildpadden sandsynligvis overhale haren, for med hver ny sol-, vind- eller batteriinstallering, skal forsyningsnettet udvides for at kunne følge med,« udtaler Ursula Tokon.

Se også: Aktieordbog: Det betyder investeringsbegreberne

Til sammenligning fremhæves det hos Bloomberg, at en aktie som Ørsted-aktien handles til en forventet P/E-værdi på 53. At der er tale om en forventet P/Eværdi betyder, at tallet er baseret på estimater til den fremtidige indtjening.

Historien om skildpadden og haren handler kort fortalt om en hare og en skildpadde, der skal løbe om kap. Haren forventer at vinde dysten, men ender som bekendt med at tabe, fordi haren - efter at have skabt sig et forspring - falder i søvn, så skildpadden overhaler den og vinder. Vis mere

P/E står for Price/Earnings, og tallet angiver, hvor meget du betaler for en krones overskud efter skat. P/E tallet bruges til at vurdere, om en aktie er dyr eller billig. Det kan du læse mere om her. Ørsteds forventet P/E-tal er noget højere end hos flere europæiske forsyningsaktier. Ser man på gruppen af aktier i aktieindekset for europæiske forsyningsaktier – Stoxx 600 Utilities Index – så handles aktierne nemlig til en forventet P/E-værdi på 19.

Det fremhæves samtidig, at Ørsted for nylig er blevet nedjusteret hos analytikerne hos Bank of America og hos Royal Bank of Canada.

Hos Royal Bank of Canada mener de professionelle analytikere desuden, at investorerne har »for lidt tiltro« til forsyningskæmper som SSE, tyske RWE samt portugisiske EDP. De formår ifølge banken at balancere investeringer i vedvarende energi med en defensiv indtjening fra elnetværk, lyder det fra RBC Capital-analytikerne i et 2021-analysenotat om forsyningssektoren.

Læs også: Analytiker: Denne aktie bliver det næste Ørsted

Læs også: Aktiechef peger på 3 mulige aktie-guldfugle til 2021