Henter kommentarer

Lars Persson: Aktien stod i mit depot til skræk og advarsel


Lars Persson, aktieekspert i Millionærklubben.
Lars Persson, aktieekspert i Millionærklubben. Foto: Thomas Lekfeldt
Vis mere

Investorportræt. Euroinvestor bringer dig lidt tættere på nogle af Millionærklubbens profiler. Her er det teknisk analytiker Lars Persson, der gør brug af teknisk analyse til at få en indikation af, hvilken retning markedet eller en aktiekurs bevæger sig.

Hvordan vil du beskrive din investeringsstil?
Som teknisk analytiker leder jeg efter trends, hvor det går opad. Altså aktier med stigende trend (kursudvikling) og stigende momentum. Det begyndte på på Handelshøjskolen, hvor vi lavede et børsrum, hvor man kunne se udviklingen på aktiemarkederne. Jeg synes, at det var en nem måde at scanne markedet på, og så har jeg arbejdet med det lige siden.

Hvad var din første aktie?
Den købte jeg, da jeg var 18 år - i 1988 - og så investerede jeg i Aarhus Olie - i dag hedder den Aarhuskarlshamn og er børsnoteret i Sverige. De laver olier til frituregryder, palmeolier. Jeg kan dog ikke huske, hvorfor det blev den, men det var dengang, hvor man gik hen i bank og i op skranken og fortalte, hvilken aktie man gerne ville købe. Derefter gik hjem og glædede sig til brevet, hvori der stod, at man havde fået aktien.

Hvad er din bedste handel?
Det må have været Genmab - den har jeg stadig. Den står stadig og giver godt afkast i porteføljen. Det er mange, mange år siden. Det var moderne at købe biotech - jeg købte for x antal kroner i både Genmab, TopoTarget og Pharmexa, og det blev så Genmab, der overlevede og blev den gode investering. Man vidste fra Sverige, at nogle af biotekinvesteringer ikke ville gå så godt, så jeg købte nogle forskellige positioner for at sprede mig lidt.

Hvad er din værste handel?
Det må have været Accumulator Invest, som Klaus Riskær Pedersen købte op og lavede til et investeringsselskab. Det gik ikke så godt, og det stod i nogle år i mit depot som et symbol til skræk og advarsel.

Hvad er udsigter for 2020?
Det ser ud som om, at vi ender i plus, men spørgsmålet er, hvor stort det bliver. Vi er kommet hurtig tilbage på mange aktier, men spørgsmålet er, om vi bliver ramt af realiteterne. Der er nok nogle selskaber og nogle brancher, hvor det kommer til at gå halvskidt noget tid endnu.

Er du oppe eller nede markedet?
Jeg er ca. 28 pct. oppe i markedet.

Hvad er din største eksponering, og hvad er din største position?

Hvis det er privat, så er det Genmab, fordi den er steget så meget. Den er efterfulgt af Scandinavian Tobacco Group. I Millionærklubben er det CLX Communication (Sinch). Den har jeg tjent 130 pct. på. Min dårligste position er Lundin Energy, som gerne vil være en Ørsted nr. 2. Selskabet er i gang med en transformation, så den har jeg holdt fast i, for aktier kan godt ligge stille i noget tid, hvor de ikke bevæger sig så meget.

Hvad ser du som den mest interessante langsigtede trend?
Det kunne godt være robotteknologi. Hvis jeg havde penge, som jeg ikke vidste, hvad jeg skulle bruge på, så ville jeg købe en ETF, der følger udviklingen i robotindustrien.

Du kan se Lars Perssons, Lau Svenssens og Mads Christiansens portefølje her

Læs også: Lau Svenssen: De tilfælde trækker tæppet væk under dig

Læs også: Mads Christiansen: 'Jeg troede, at insiderne vidste, hvad de lavede'