Henter kommentarer

Lars Tvede spår aktiedyk og går i shortposition


Investoren og finansmanden Lars Tvede forudser aktiekorrektion, og har derfor solgt sine platin- og kobberpositioner samt gået short i Nasdaq. Det skriver Børsen.

Han forklarer, at det er de seneste dages kursfald i Tesla-aktien, der har fået ham til at spekulere i kursfald og rette sin portefølje.

»Teslas kursfald ligner det, der satte lavinen i gang. Det aktierally, vi har haft, siden markederne vendte sidste år, har været verdensrekord i stigninger, og det er meget usædvanligt, at der ikke kommer en seriøs korrektion undervejs på sådan en optur. Mine tekniske indikatorer begyndte at slå alarm for et par uger siden, og kigger man på, hvad der foregår inde i markedet, er der områder med deciderede bobler,« siger Lars Tvede til avisen.

Det seneste år er Tesla-aktien steget voldsomt. Fra 2019 til aktiens kursrekord i januar er der sket en stigning på 2200 pct.

Allerede tidligere på året forudse Lars Tvede, at vi stod overfor et aktiedyk på markedet.

»Det, vi ser på markederne nu, minder mig om nogle af de fester, hvor gæsterne i de sene timer stille og rolig lister ud uden at sige farvel. Lidt senere stopper musikken, lyset tænder, og så er der mest tømmermænd tilbage. Jeg tror ikke, at vi er specielt langt fra det på aktiemarkedet,« udtaler Lars Tvede i slutningen af januar til Euroinvestor.

Læs også: Investeringsbank: Dette scenarie skal du være forberedt på nu

Læs også: En skidt dag for Tesla giver Musk et tab på 93 milliarder kroner