Henter kommentarer

Lektor om C25-selskabs kovending: Kan få betydning for stor fusion


Beslutningen om at droppe al synlig støtte til lgbt+ sagen, som Dagbladet Børsen kunne fortælle om mandag, har vakt vrede og skuffelse internt i Chr. Hansen.

Men beslutningen kan potentielt også få betydning for den nærtstående fusion mellem Chr. Hansen og Novosymes. Det vurderer administrerende direktør i RelationsPeople og ekstern lektor i kommunikation ved CBS Kristian Eiberg overfor Børsen

»Det er et hårdt slag – både ift. at ansætte de mest eftertragtede medarbejdere fremadrettet, men også ift. fusionen med Novozymes, der har en meget klar holdning, og et meget højt værdisæt til de her spørgsmål, og helt sikkert ikke er på linje med Chr. Hansen her,« siger Kristian Eiberg til avisen. 

Efter pres fra amerikanske interessenter har Chr. Hansen fjernet al synlig støtte til lgbt+ fra virksomhedens eksterne kommunikationskanaler. Virksomheden havde ellers ændret sit logo til regnbuefarverne, ligesom at selskabet også havde delt historier fra ansatte på de sociale medier. 

Dette er så siden blevet rullet tilbage. 

Læs også: Strateg i storbank ser ligheder med it-boblen: Pengene drypper ud af teknologisektoren

Overfor Berlingske har viceadministrerende direktør Winnie Bügel uddybet, at mange amerikanske virksomheder har oplevet trusler og boykots efter at have vist støtte til lgbt+-miljøet. 

»Det har desværre også ramt Chr. Hansen, i lighed med mange andre virksomheder. Det har ikke været en nem beslutning, vi har truffet, efter at have afsøgt alle muligheder for dialog,« udtaler Winnie Bügel til avisen. 

Læs også: Strateg: Disse aktier vil stikke af i den nærmeste fremtid

Den kommende fusion mellem Chr. Hansen og Novozymes blev annonceret tilbage i december 2022. 

Med fusionen vil virksomhederne sammen »muliggøre sundere liv, tranformere fødevaresystemer og accelerere mod et klimaneutralt samfund,« fremgik det af fondsbørsmeddelelsen, hvor fusionen blev annonceret.

Fusionen forventes at blive fuldført i fjerde kvartal af 2023 eller første kvartal af 2024.

Læs også: Investeringsfond om populær grøn dansk aktie: Vi har aldrig fundet den attraktiv

Læs også: Han købte sin første aktie før han ramte puberteten – i dag har han flere hundrede millioner i aktier