Henter kommentarer

Lytterspørgsmål: Hvilke aktier skal du købe, hvis du har 25.000?


Hvis man har 25.000 kr. til at investere for, hvad er så mulighederne?

Det var et af lytterspørgsmålene i fredagens udgave af aktiepodcasten Millionærklubben. Oplægget var, at det skulle være i nogle aktier, der kunne give en kortsigtet gevinst.

I stedet for at placere dem i 5-10 aktier, så sæt dem i nogle færre, lød det indledningsvist fra aktieprogrammets deltagere. Hvis pengene bliver sat i for mange forskellige aktier, ender det med analytiker Lars Perssons ord med, at 'omkostningerne æder dig op'. Et andet synspunkt finder du her, hvor Otto Friedrichsen, der er aktiechef hos Formuepleje, tidligere har givet en række input til, hvad du skal tænke på i forhold til din portefølje.

Se også: Aktieordbog: Det betyder investeringsbegreberne

Teknisk analytiker Lars Persson ville selv vælge tre aktier. Han pegede på aktier inden for sundhedssektoren, f.eks. Coloplast, sektoren Stabilt Forbrug, f.eks. Carlsberg og eventuelt en aktie inden for vedvarende energi.

Value-investoren Lau Svenssen, som ofte køber aktier, som er faldet meget og som andre investorer er flygtet ud af, ville, gå efter to positioner af 10.000 kr. og en sidste postion på 5.000. Han pegede selv på nogle af de aktier, som han selv tidligere har talt varmt for. Rederi-aktien Torm, biotek-aktien Bavarian Nordic, cement- og minegiganten FLS og høreapparatkæmpen Demant.

Du kan se, hvilke aktier de to aktiekendere selv har valgt at satse på i deres Millionærklubben-portefølje her. Aktierne er valgt med udgangspunkt i, at deltagerne kæmper om at få 250.000 til at vokse mest muligt på ét år. Der er med andre ord ikke nødvendigvis tale om langsigtede investeringer, men sats, der kan opfattes som mere spekulative.

Hvilke aktier ville du vælge, hvis du havde 25.000 kr. at investere for? Giv dit bud i tråden nedenfor:

Læs også: Scor på feriepenge: Her er 3 bud på langsigtet gevinst

Læs også: 10 spændende aktier til valueinvestoren