Henter kommentarer

| Opdateret

Mærsk afslører vild rekord - og nyt milliardopkøb


 
Bodil Johanne Gantzel og Michael Friis Jørgensen dyster i de smarte aktiebegreber. Aktieskolen på Euroinvestor er din ultimative guide til at blive en god investor.
Vis mere

Den danske rederigigant Mærsk afslører nu et nyt stort opkøb. Det drejer sig om opkøbet af tyske Senator International samt bestilling af supplerende fragtfly.

Det sker som et naturligt skridt i at udvikle integrerede logistikløsninger. Ved at udvide selskabets eksisterende aktiviteter indenfor luftfragt, satser man på at kunne tilbyde kunderne mere fleksibilitet i forsyningslinjer, oplyser Mærsk i forbindelse med, at det fremlægger friske regnskabstal.

Her står det samtidig klart, at rederiet tjente rekordmange penge i juli, august og september landede et overskud på 5461 mio. dollar mod 947 mio. dollar i samme periode sidste år. Mærsk tjente 35 mia. kr. i kvartalet. Det er med andre ord fem gange så meget som i samme periode sidste år, og ifølge ritzau det største overskud i et kvartal nogensinde for Mærsk.

Læs også: Nordnet: Derfor fortsætter Tesla himmelflugten

Det skete ud fra en omsætning på 16,612 mia. dollar mod 9917 mia. dollar i samme periode sidste år. Mærsk opnåede et driftsoverskud på svimlende 6,9 mia. dollar svarende til 45 mia. kr.  Det er tre gange så meget i samme kvartal sidste år, hvor driftsoverskuddet landede på 2,3 mia. dollar.

Noget af det, der løber med opmærksomheden er imidlertid Mærsks nye opkøb:

»Ved at styrke vores fodaftryk inden for flyfragt, bliver vi en betragtelig spiller i stand til at tilføje endnu mere fleksibilitet til vores kunders forsyningskæder og yderligere understøtte deres behov for en samlet logistikservice på tværs af vand, luft og land,« skriver Mærsk i regnskabet, ifølge Marketwire.

Af regnskabet fremgår det også, at Mærsk har købt to Boeing 777-fly samt udvidet flyflåde ved at lease tre Boeing 767-fly i 2022. De to nyinkøbte Boeing 777-fly ventes leveret i 2024.

Læs også: Nordea advarer om fremtidsudsigterne: 'Vi er ikke længere i tvivl'

»I et usædvanligt marked præget af høj efterspørgsel primært fra USA og en global forsyningskæde, der er udfordret som følge af pandemien, fortsætter vi med at udvide kapaciteten og tilføre nye løsninger, så kunderne kan få deres varer frem. Essensen i vores strategi er at understøtte vores kunders behov for integrerede logistikløsninger, skabe en mere stabil ocean forretning, en voksende logistikforretning samt effektive og automatiserede havneterminaler,« lyder det fra administrerende direktør i A.P. Møller - Mærsk, Søren Skou.

De nye tal viser samtidig, at Mærsk nu venter et driftsresultat før af- og nedskrivninger for 2021 på 22-23 mia. dollar. Før lød forventningen på 18-19,5 mia. dollar. Mærsk har tre gange tidligere i år opjusteret sine forventninger til 2021.

Mærsk har samtidig godt nyt til aktionærerne:

»Med den betydelige fremdrift i transformationen og med fokus på værdiskabelse til vores aktionærer, har bestyrelsen besluttet at øge det nuværende aktietilbagekøbsprogram med yderligere 5 mia. dollar for årene 2024 og 2025,« oplyser Mærsk.

Du kan også prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på den enkelte aktie i artiklerne og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Bavarian har store ambitioner: Vil slå Pfizer og Moderna, og nå en toplinje på mindst 1 mia. dollar

Læs også: Vigtigt møde på den anden side af Atlanten kan ryste finansmarkederne