Henter kommentarer

Milliardforvalter: Danske folkeaktier, der kan blive ramt af rentestigninger


Rentestigninger kan især ramme danske vækstaktier som Novo Nordisk, Genmab og Coloplast

Det påpeger aktiechef Per Jørgensen fra formueforvalteren Investering & Tryghed, ifølge Børsen.

»Ørsted er også meget rentefølsom på grund af deres vindprojekter, som har lang tidshorisont. DSV kan måske også ovenikøbet være rentefølsom, selvom den er cyklisk, fordi prissætningen er relativt høj. De aktier vil blive påvirket, når renterne stiger. Og så har du bankerne, der går den anden vej, hvis vi går ind i en periode, hvor renterne måske stiger igen,« siger Per Jørgensen til Børsen.

Læs også: Apple overvejer nyt iPhone-tiltag

Markedet har i årets begyndelse fokuseret på den stigende inflation, dvs. scenariet, hvor vi oplever generelle prisstigninger på hverdagens almindelige forbrugsgoder i samfundet.

Inflationen følges nøje af markedet, fordi med den kommer rentestigninger, så økonomien ikke overopheder.  Renten har betydning for, hvordan de professionelle analytikere vurdere nutidsværdien af et selskabs fremtidige indtjening.

Rentestigningerne rammer især de dyrt prisfastsatte aktier, dvs. dem, hvor investorerne tror, at selskaberne vil komme til at tjene mange penge ude i fremtiden.

Det skyldes, at stigende renter betyder, at selskabernes pengestrømme ude i fremtiden er mindre værd i nutidskroner. En højere rente påvirker samtidig vækstaktier i særlig grad frem for valueaktierne, fordi vækstaktierne relativt set har en større del af deres indtjening længere ude i fremtiden.

Læs også:Tech-mastodont er blevet en værdiaktie - alligevel er der ingen købere

Læs også: Svensk storbank: Prisen på dansk aktie er attraktiv – men vent med at handle den