Henter kommentarer

| Opdateret

Morgan Stanley: Så meget skal aktierne nok falde herfra


Foto: Twitter / @54stormywill54
Vis mere

Sandsynligheden for at vi får en recession er under 50 pct., lyder det fra storbanken Morgan Stanley

»Det er ikke vores hovedscenarie, det er vores bear scenarie,« forklarer bankens chefaktiestrateg, Mike Wilson, ifølge Bloomberg News.

Nedturen på det amerikanske aktiemarked har gjort aktierne bedre prisfastsat, men hvis investorerne skal indprise en recession, skal det toneangivende aktieindeks falde ned til omkring 3.000 indekspoint, vurderer han.

Hvis aktierne falder til det niveau, vil investorerne have indpriset en mild recession, og det vil svare til et fald herfra på godt 20 pct.

Det toneangivende S&P 500-aktieindeks er siden årets begyndelse faldet godt 20 pct. og er dermed officelt i et bear market. Et bear market er defineret ved et fald på 20 pct. fra den seneste top.

Historisk set har det omvendt af bear markets - de såkaldte bull markets - varet meget længere end bear markets, oplyser Danske Bank. Det betyder, at stigende aktiekurser i højere grad har været normalen, men opturen har så været afbrudt af midlertidige bear markets og korrektioner - dvs. aktiefald på under 20 pct. -undervejs.

Læs også: Lars Tvede: Her køber vi aktier

Det gælder ikke desto mindre om at tænke langsigtet, lyder budskabet fra den amerikanske value-kapitalforvalter Boyar Value Group.

»Selvom bear markets kan være smertefulde, bør de ikke få investorer til at sælge ud. Årti efter årti har investorer været bedst tjent med at holde deres positioner i selskaber af høj kvalitet, og de har været endnu bedre tjent, hvis de har midlerne – og nerverne – til at købe mere. Når alt kommer til alt, så er timingen af ​​markedsvendinger uforudsigelige,« lyder det fra Jonathan Boyar. Det kan du læse mere om her.

Læs også: ​3 kendte techgiganter er nu værdiaktier

Læs også: Vil udnytte smerte og usikkerhed til at købe flere aktier nu