Henter kommentarer

Næsten to ud af tre boligejere overser særligt fradrag


Du misser muligheden for løbende at få et større råderum i budgettet.

Det er konsekvensen, hvis du er en af de næsten to ud af tre af boligejere, der er blevet ramt af større renteudgifter på bank- og realkreditlånet, men som ikke har indberettet de større udgifter i forskudsopgørelsen. Det skriver Finans Danmark på baggrund af en ny Epinion-undersøgelse.

Læs også: Den store guide til årsopgørelsen: Alt hvad du skal huske

Hvis du ikke har indberettet de større udgifter i forskudsopgørelsen, har du ikke fået et højere skattefradrag, som du ellers er berettiget til, påpeger man hos bankernes brancheorganisation.
»Mange af de danskere, der har oplevet, at renterne, og dermed renteudgifterne, på deres lån er steget, får ikke rettet det til i deres forskudsopgørelse.
Det er en forholdsvis stor del, som ikke har gjort brug af de skattemæssige muligheder, de har,« påpeger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.
»Tilpasser man løbende sin forskudsopgørelse, kan det give mere plads i familiens økonomi. Derfor kan vi kun opfordre til, at boligejere, der det seneste år har fået en ny højere rente, får kigget på, om der er noget, de skal ændre i deres forskudsopgørelse for 2023, så de får glæde af et større rentefradrag i år,« forklarer hun.

Læs også: 3 gode råd til din årsopgørelse

Syv ud af ti af danskere kendte til muligheden for at indberette de større udgifter, men har ikke fået det gjort, mens tre ud af ti af dem ikke har vidst, at de kan få et højere løbende fradrag.

Det hører med til historien, at rentefradraget går ikke tabt, hvis du som boligejer ikke ændrer noget i år.

Læs også: Tip til årsopgørelsen: Indbetal din restskat frivilligt og spar penge

»I stedet vil det større rentefradrag, som ikke er blevet brugt i 2023, indgå i beregningen af årsopgørelsen for 2023 til næste år,« forklarer Finans Danmark.

Det er op til den enkelte at afgøre, om man  ønsker at have glæde af rentefradraget i løbet af i år, bemærker Ane Arnth Jensen.

Det er samtidig værd at have in mente, at du ikke får renter på din opsparing hos Skat, lyder det fra Finans Danmark.

Læs også: Hjælp dig selv: Gør dette, når du får din årsopgørelse

Læs også: En fejl mange begår i deres årsopgørelse