Henter kommentarer

Nokia stiger markant – men analytiker holder sig fra købsknappen


Der var engang, hvor vi næsten allesammen gik rundt med Nokia-telefoner.

Men så blev Nokia-telefonerne, der kunne holde strøm i en lille uges tid, skiftet ud med smartphones fra andre mærker.

Siden dengang har Nokia kæmpet en hård kamp for at komme tilbage til fortidens storhed, og i dag er der et lyspunkt: Aktien stiger 7,5 pct. på børsen i Finland, efter selskabet er kommet med regnskab.

Lars Persson, teknisk analytiker og en del af Aktierådet, mener til gengæld ikke, at regnskabet er »for prangende«:

»Der var faktisk fald på flere punkter (i regnskabet, red.) og omsætningen var også svagere,« fortæller han i torsdagens udgave af Euroinvestors podcast Millionærklubben.

Salget og indtjeningen i sidste kvartal af 2023 var henholdsvis 23 og 27 pct. lavere i forhold til samme periode sidste år, skriver CNBC. Det er vel at mærke udstyr til telenetværk, som den finske kæmpe sælger mest af i dag, selvom de fleste nok husker Nokia for deres robuste telefoner.

Når aktien alligevel stiger trods de relativt sløje tal i regnskabet, så mener Lars Persson, at investorerne køber ind på, at Nokia har nået bunden – og at der venter bedre tider forude.

»Det kan være, der er en turn around, men jeg ville vente lige endnu, for der er ikke så mange købssignaler,« siger Lars Persson med henvisning til teknisk analyse, hvor man kigger på grafer over aktiekurser igennem for at finde købssignaler.

Den mulige vending synes dog at være et stykke væk for Nokias topchef, Pekka Lundmark. I en kommentar til regnskabet siger han, at selskabets »udfordrende omstændigheder« vil fortsætte i 2024.

Nokia har blandt andet været presset af, at deres kunder har genbrugt teleudstyr fremfor at købe nyt, og desuden har Indien, som er et stort marked for Nokia, holdt igen med at investere i nyt teleudstyr ifølge CNBC.

Investorernes gode humør kan dog skyldes, at Nokia har sat 653 mio. dollar af til at købe egne aktier tilbage. På den måde fordeles ejerskabet ud på færre hænder, hvilket kan give værdi til aktionærerne.

Investeringsøkonom i Nordnet, Per Hansen, giver også sit besyv med på Nokia i torsdagens udgave af Millionærklubben. Det kan du høre cirka 33 minutter inde i udsendelsen her:

Læs også: Se listen: 20 finansfilm på Netflix du kan se lige nu

Læs også: Microsoft haler ind igen på Apple: Passerer markedsværdi tæt på 3000 milliarder dollar