Henter kommentarer

Ny aktie på den danske børs - topchefen har købt op for halvanden million


Det danske slæbebådsrederi Svitzer har haft to handelsdage på børsen, efter at selskabet blev udskilt fra A.P. Møller-Mærsk og noteret på børsen i egen ret tirsdag.

Og begge handelsdage har topchef i selskabet, Kasper Friis Nilaus, haft pengepungen fremme, for at købe op i selskabet. 

På selskabets første handelsdag tirsdag har Kasper Friis Nilaus således i alt købt 4.029 Svitzer-aktier til en vægtet gennemsnitspris på 222,28 kr. per aktie. Dermed har han købt Svitzer-aktier for 895.585 kr. på selskabets første handelsdag. 

Læs også: Kæmpe dag for danske investorer - det går løs de næste timer

Onsdag har topchefen igen haft fingeren på købsknappen, hvor han har købt 2.719 aktier til en vægtet gennemsnitspris på 239 kr. per aktie. Dermed har han onsdag købt aktier for 649.829,35 kr., fremgår det af en meddelelse. 

Over de første to handelsdage har den adm. direktør således købt aktier for samlet 1,545 mio. kr. 

 Tirsdag blev slæbebådsrederiet Svitzer udskilt fra Mærsk-koncernen, og i samme omgang blev selskabet udskilt fra Mærsk-aktierne og noteret i egen ret.

Det vil sige, at alle ejere af én Mærsk-aktie nu får to nye Svitzer-aktier. Fra i dag vil aktionærerne kunne se deres nye aktier i deres portefølje. Det kan du læse mere om her

Svitzer er et slæbebådsrederi grundlagt tilbage i 1833. I 2023 havde selskabet en omsætning på 839 mio. kr.

Læs også: GN går markant frem på indtjeningen - overrasker positivt

Millionærklubben byder torsdag 23. maj indenfor til Millionærklubben Eksklusiv. Det skal handle om energi- og råvaremarkederne, og hvordan priserne på de globale råvaremarkeder vil blive påvirket af disse nye dagsordener fremover, og om der findes oplagte investeringsmuligheder i lige præcis de bevægelser.

Debatten styres af Millionærklubbens faste vært, Bodil Johanne Gantzel, og i panelet kan du møde: Ole Hansen, chefstrateg fra Saxo Bank, Arne Lohmann Rasmussen, chefanalytiker i Global Risk Management og Lau Svenssen, fast deltager i Millionærklubben og chefanalytiker hos Svenssen og Tudborg. Billetter kan købes her: https://www.euroinvestor.dk/nyheder/kommende-arrangementer