Henter kommentarer

Nordea: Derfor falder de danske aktier


Det danske aktiemarked er ramt af brede kursfald fredag formiddag.

Det ledende danske aktieindeks - C25-indekset - er i rødt med et fald på minus 2,1 pct. Forklaringen kan ifølge Nordeas senior investeringsstrateg Simon Kristiansen være, at den 10-årige amerikanske obligationsrente er steget til over 2 pct.  Det sker, efter vi torsdag fik højere end forventede inflationstal i USA.

Læs også: Aktiechef om C25-aktie: Er du til hurtige penge - så kig ikke her

Den 10-årige amerikanske obligationsrente fungerer nemlig som referencepunkt for finansmarkeder på tværs af kloden, forklarer han.

»Vi oplever nogle tumultariske dage for især danske aktier. Det er både på baggrund af den igangværende regnskabssæson, og fordi investorerne prøver at forankre deres syn på økonomien, inflationen og centralbankspolitikken. Som vi har set det før, er danske aktier mere følsomme overfor rentestigninger, hvilket er med til at forklare, hvorfor C25-inden ser mere rødt ud end de andre europæiske lande,« lyder det i en kommentar fra strategen.

»Man bør forberede sig på, at denne sværm af markedsuro fortsætter, og derfor kræver det at man beholder fokus på de mere fundamentale forhold, og ikke lader sig rive for meget med af dag til dag bevægelserne,« fortsætter han.

Læs også: 'De blev så billige, at vi var nødt til at købe dem'

Læs også: Svensk storbank om falden himmelstormer: Vent med at handle aktien