Henter kommentarer

Nordea får kritik af Forbrugerrådet for negative renter trods milliardoverskud


Et næsten dugfrisk regnskab fra nordens største bank, Nordea, afslører at banken kom ud af årets første seks måneder med et overskud på knap 1,8 mia. euro svarende til cirka 13,5 mia. danske kr., men samtidig har banken sænket grænsen for, hvornår kunderne skal betale minusrenter af indlån, og det får Forbrugerrådet til at kritisere banken, skriver TV2.

»Det er rigtig dejligt for Nordea, at de har et stort og flot resultat. Det er ellers ikke den historie, vi har hørt fra bankerne. Den er mere gået på, at de nærmest ikke har kunnet få de økonomiske ender til at hænge sammen,« siger Morten Bruun Pedersen, cheføkonom i Forbrugerrådet Tænk, til mediet.

Siden 1. juli har kunder i Nordea skullet betale negative renter for indlån over 100.000 kr., og der er ikke udsigt til, at Nordea kommer til at ændre på det foreløbigt, lyder det fra bankens direktør for private kunder, Mads Skovlund, der medgiver overfor TV2, at det kan være svært at forstå, hvorfor der er negative renter.

Læs også: Ramt af negative renter? Her er fire muligheder

I 2019 introducerede Jyske Bank som det første pengeinstitut i landet negative renter for deres privatkunder. Siden da har langt størstedelen af landets banker fulgt trop – senest Nordea og Danske Bank, der har sænket grænsen for, hvornår deres privatkunder skal betale negative renter fra 250.000 til 100.000. Den negative rente lyder typisk på -0,60 pct. Det betyder, at man for hver 100.000 kr. årligt skal betale 600 kr. for at have pengene stående på sin NemKonto.

Læs også: Regnskabssæsonen er skudt i gang: Amerikansk storbank udpeger 10 potentielle vinderaktier

Læs også: Stort finanshus med dyster melding: En korrektion kan være på vej – så meget kan aktierne falde