Henter kommentarer

Nordea-strateg: Disse tech-aktier ville jeg satse på


Det kan stadig være en god idé at have teknologiaktier i porteføljen - i hvert fald hvis selskaberne bag har et særligt træk.

Det vurderer Nordeas valutaekspert og markedsstrateg, Andreas Steno Larsen, i tirsdagens udgave af Millionærklubben. Udmeldingen skal ses i lyset af, at markedet er blevet mere bekymret for højere renter, hvilket især rammer vækstselskaberne - herunder teknologiaktier og grønne aktier. Men hvis teknologiselskaberne er markedsledende, så kan de godt klare sig i en verden med høj inflationen, lyder det fra Andreas Steno Larsen.

»Det er en lidt kontrær holdning, men jeg tror faktisk, at teknologiaktier kommer til at klare sig godt, hvis inflationen forbliver høj, og renten ikke følger hele vejen med. Det, som man gerne vil have i en aktie, er, at når inflationen er høj, så har du et selskab med en markedslederposition, hvor du har nemt ved at sende prisstigninger videre til forbrugerne. Det må man sige, at nogle af de her tech-monopoler har,« udtaler han med henvisning til blandt andre teknologigiganten Microsoft.

»Jeg ville gå efter virksomheder, som virkelig har en stærk markedsposition,« udtaler han.

Han mener, at det kan betale sig for investorer at gå ned under overfladen på de respektive teknologivirksomheder og finde de tech-aktier, der har markedslederpositioner. Det kan du høre mere om her.

Hos Sampension vurderer aktiechef Philip Jagd, ifølge MarketWire, at realrenterne vil fortsætte op, hvilket ifølge Philip Jagd uden tvivl vil presse prissætningen af aktiemarkedet bredt set. Det gælder dog særligt de højt prissatte selskaber.

»Derfor skal man som investor overveje, om man bør tage lidt risiko af eller alternativt sprede sin aktierisiko væk fra de segmenter« siger Philip Jagd. Det kan du læse mere om her.

Læs også: Børshus til investorer: Det skal du ikke have for meget af i porteføljen

Læs også: Danske Bank forventer større nervøsitet i markedet: Disse aktier bør du satse på