Henter kommentarer

Nordnet: Det her er godt nyt for Vestas-investorer


Det er godt nyt for Vestas-aktionærer, at Tyskland har kæmpe investeringsambitioner.

Det vurderer Nordnets investeringsøkonom, Per Hansen, med henvisning til en tale fra Tysklands kansler Scholz. Beregninger fra Nordnet viser, at den tyske kapaciteten inden for alternativ energi skal øges med helt op mod 250 GW over de næste 23 år. Det vil især blive inden for sol og vind, spår Per Hansen.

»Tallene understreger, at der de kommende år vil blive investeret ekstreme summer i vindenergi. Det er godt for Vestas, når møller skal bygges, hvis profitabiliteten kan blive reetableret, men det er også godt for deres serviceforretning, hvor beholdningen af langsigtede forretninger, som giver løbende driftsindtægter, vokser,« forklarer han.

Læs også: Ekspert om bitcoin: 'Det har ikke fået dødsstødet, men …'

Tallene skal ifølge ham ses i lyset af, at Vestas forventer at omsætte for ca. 15 mia. euro med en pris på tæt på 1 euro pr. MW.

»Hvis Tyskland over de kommende årtier vil udbygge deres vindenergi til det dobbelte, svarer det til fire gange af 2022 Vestas' omsætning, og det gælder alene i Tyskland. Hvis 250 GW bliver en realitet, hvoraf vind kommer til at stå for en meget betydelig del, svarer det til 16 gange 2022 forventet omsætning for Vestas, over årtier,« forklarer Per Hansen.

Selv om der er andre vindmølleproducenter end Vestas og andre energikilder end vind, så er det godt nyt for Vestas-aktionærer - uanset at politiske skåltaler er behæftet med stor usikkerhed, forklarer investeringsøkonomen.

Det er værd at huske, at der er andre lande end Tyskland, der ventes at bevæge sig i samme retning, påpeger han.

Tyskland er på vej til at investere massivt i den grønne omstilling, efter Tyskland i årevis har været afhængig af billig gas fra Rusland. Vesten har dog taget skarp afstand fra Rusland, efter Ruslands invasion af Ukraine.

De tyske ambitioner om at sikre mere alternartiv har i periode 2018-2021 udmøntet sig til, at der er blot er blevet opstillet vindmøller, der kan levere 5GW.

Læs også: Derfor skal du overveje at geninvestere dit udbytte

Læs også: Et af de dårligste år for danskerne: 'Det ligner en 100-årshændelse'