Henter kommentarer

| Opdateret

Nordnet om Bavarian Nordic: Risiko for skuffelse

Foto: Bavarian Nordic/Carsten Andersen
Vis mere

Bavarian Nordic-aktien er enormt følsom over for nye udmeldinger, og kursforventninger øger risikoen for skuffelser.

Sådan lyder advarslen fra Nordnets investeringsøkonom, Per Hansen, i en kommentar tirsdag morgen. Det sker nogle timer før, at det danske vaccineselskab ventes at komme med nyt i forbindelse med dets vaccine mod abekopper.

Bavarian Nordic har det eneste FDA-godkendte produkt mod virussen og er derfor kommet i rampelyset, efter der er identificeret flere tilfælde med abekopper rundt omkring i verden. Det har sikret flere ordrer til vaccineselskabet og ført til kraftige udsving i aktiekursen.

Læs også: Bavarian-analytiker: Her er selskabets tre guldhåb

»Kursudviklingen er hypersensitiv drevet af mange private investorers lyst til at give deres »kurstilkendegivelse« og storsælgende udenlandske investorer, som trækker i den modsatte retning. Bliver investorer meget klogere er det gode spørgsmål. Risikoen for, at det ikke sker og-eller, at opdateringen bliver en økonomisk skuffelse, er absolut til stede,« lyder det fra Per Hansen.

Læs også: Bavarian efter abekoppefund: Vi har det eneste godkendte produkt på markedet

Tirsdag morgen har selskabet meddelt, at den canadiske sundhedsstyrelse, Public Health Agency of Canada, vil købe koppevacciner for næsten 390 mio.kr. hos Bavarian Nordic. Det kan du læse mere om her.

Bavarian Nordic ventes tirsdag kl. 15 at komme med en status på selskabets leverancer af abekopper til markedet.

Læs også: Eksperternes bud: Det skal der ske med Bavarian-aktien nu