Henter kommentarer

Nordnet om massivt aktieudsalg: Investorerne flygter


Investorerne flygter ud af de tidligere børskometer

Det påpeger Nordnets investeringsøkonom Per Hansen i en kommentar onsdag morgen. Det sker efter store og meget massive udsalg af aktier skyllede ind over de amerikanske aktiemarkeder tirsdag. Det kunne ikke mindst ses i det amerikanske, teknologitunge Nasdaq-indeks tirsdag.

Nedturen har været så markant, at aktieindekset Nasdaq Composite nu befinder sig i et såkald bjørnemarked, der er defineret ved et fald på 20 pct. siden den seneste top. Indeksede ramte en top i november 2021. Tirsdag var kursfaldene dog ikke drevet af rentefrygt – som tidligere – men af en nedtur i Tesla-aktien. Aktien i den amerikanske elbilproducent faldt 12 pct. tirsdag.

Læs også: 'Fantastisk', 'kvalitet 'og 'stort potentiale': Det ser dansk milliardforvalter i 4 kendte aktier

»Tesla er ikke ene om at gøre investorerne nervøse. Investorerne flygter ud af de tidligere højdespringere, hvor de lave og faldende renter virkede som likviditetsmæssigt brændstof til en varmluftsballon. Spørgsmålet er, om nedturen kulminerer forud for næste uges FED møde, hvor renten formentlig bliver sat op med 0,50 pct., men hvor det samtidig ikke er umuligt, at rentekurven begynder at flade igen,« forklarer han.

Læs også: Milliardforvalter om kendt dansk aktie: Den er vildt undervurderet

Det er for investeringsøkonomen at se heller ikke overraskende, at Tesla-aktien bliver sendt ned af investorerne tirsdag. Markedet frygter, at Tesla-stifteren Elon Musk vil delfinansiere sit køb af Twitter med salg af Tesla-aktier, hvilket kan sætte aktien under pres

»Frygten er reel. Købet af Twitter bliver dyrt, og prisen på Twitter afspejler på ingen måde den underliggende indtjening i Twitter. Elon Musk skal have »penge med hjemmefra,« vurderer Per Hansen.

Læs også: Danske Bank: Så mange danske aktier bør du have

Læs også: Aktiechef: Disse C25-aktier kan tabe i kampen mod inflation