Henter kommentarer

Nordnet om skræmmende kursfald: Sidste håb ved at blive presset ud af disse aktier


»Noget tyder på, at vi er ved at få presset den sidste rest af håb ud af vækstaktierne.«

Sådan lyder det fra Nordnets investeringsøkonom Per Hansen i en kommentar fredag morgen. Det sker, efter amerikanske aktier torsdag blev sendt ud i giftige kursfald. De store toneangivende aktieindeks raslende ned, og en lang række af verdens allerstørste selskaber - Apple, Tesla, Amazon, Nvidia og andre - fik savet heftige summer af børsværdien.

Læs også: Amerikanske aktier i giftige fald - det kan forklare nedturen

Kursfaldene var da også værst blandt vækstaktierne, dvs. selskaberne, der vokser mere end markedsgennemsnittet, og dem, hvor investorerne forventer en stor indtjening ude i fremtiden.

»Stigende renter presser slår luften ud af investorernes lyst til at investere i ”cashflow fra fremtiden”. Risikoappetitten er ved at være væk og nedturen handler ikke kun om små/mellemstore teknologiaktier, men breder sig til de allerstørste, som det fremgik af torsdagens amerikanske nedtur i selskaber som Microsoft, Apple og Tesla,« lyder det fra Per Hansen.

Læs også: Ekspert udpeger de bedste aktier i en recession: 'Det er virkelig en vinder'

Det store spørgsmål er lige nu, om investorerne er ved at flygte helt ud af aktiemarkedet, eller om vi er på vej til at se et skifte i markedet - en sektorrotation - hvor investorerne søger ly i andre dele af markedet.

»Går investorerne helt ud af aktier, eller er de på vej helt ud af vækstaktier for i stedet at investere i den del af økonomien, som oplever fremgang og som samtidig er fortsat lavt prissat – udvalgte cykliske aktier – Det er det gode spørgsmål og efter min mening, sandsynligt,« bemærker Per Hansen.

Læs også: Jyske Bank om upopulær dansk aktie: Kurspotentiale på 57 pct. - bør stige 235 kr.

Læs også: Tidligere dansk direktør erkender millionbedrag: 'Det er vigtigt for mig at få sagt'