Henter kommentarer

Nu skal banker og investeringsfonde klimamærke produkter


Er man på udkig efter bæredygtige investeringer, bliver det nu lettere at navigere rundt i, hvor bæredygtige forskellige udbyderes investeringsprodukter rent faktisk er.

Fra i dag skal alle finansielle virksomheder nemlig offentliggøre, hvor bæredygtige deres investeringsprodukter er. Det skriver interesseorganisation for blandt andet banker og værdipapirhandel, Finans Danmark, i en pressemeddelelse.

Det er EUs disclosure-forordning, der er trådt i kraft, og den forpligter investeringsfonde, banker og pensionskasser til at oplyse om deres produkters bæredygtighed.

EU-kravene gælder på tværs af alle 27 EU-lande, og ifølge Birgitte Søgaard Holm, der er direktør for Investering og Opsparing i Finans Danmark, bliver det nu lettere at investere bæredygtigt.

Læs også: Nedtur i teknologi? Glem det – så vild har aktiefesten været

»Den finansielle sektor spiller en vigtig rolle i omstillingen til et mere bæredygtigt samfund. Vi har et stort ansvar og en vigtig ambition om at hjælpe vores kunder til at træffe grønnere valg – og omdirigere danskernes milliardinvesteringer i en mere bæredygtig retning. De nye krav fra EU er et godt værktøj til at sikre mere gennemsigtighed og dermed gøre valget nemmere for kunderne,« siger hun i pressemeddelelsen.

Der indføres blandt andet to kategorier. En med lysegrønne produkter, der fremmer miljømæssige eller sociale karakteristika, og en med mørkegrønne produkter, der har bæredygtige investeringer som mål. Desuden skal de finansielle virksomheder årligt blandt andet oplyse CO2-aftrykket på de samlede investeringer, samt hvad de gør for at reducere CO2-aftrykket.

»Det er vigtigt, at kunderne kan følge med i, hvilket bidrag deres investeringer har på den grønne omstilling. Jeg tror, at flere kunder vil vælge at investere bæredygtigt, nu hvor de kan se effekten af deres investeringer. Fremadrettet skal oplysningerne gives på en ensartet måde, hvilket også gør det muligt for kunderne at sammenligne produkter og vælge det produkt, der bedst matcher deres præferencer på det bæredygtige,« siger Birgitte Søgaard Holm videre i pressemeddelelsen.

Læs også: Boligmarkedet er brandvarmt: »Det går for stærkt«

Læs også: Saxo Bank om tech-nedturen: Dette er værd at holde øje med