Henter kommentarer

Optakt til Netcompany-regnskab: Høj vækst i sigte


 
I videoen ovenfor kan du se mere om det danske aktieindeks, C25-indekset
Vis mere

It-konsulentselskabet Netcompanys andet kvartal ventes igen at vise en høj omsætningsvækst på mere end 20 pct., men indtjeningsmarginalen ventes at være lavere end normalt som følge af forhøjede omkostninger til ressourceallokering og personale arrangementer.

Det vurderer Jyske Banks aktieanalytiker Anders Haulund Vollesen i en optakt til regnskabet for andet kvartal, der præsenteres onsdag den 18. august maj klokken 7.30.

Omsætningsvæksten blev på 22,9 pct. i første kvartal, og i andet kvartal venter analytikerne adspurgt af Netcompany en vækst på 21,6 pct., hvilket dermed fortsat er over prognoseintervallet for helåret på den høje ende af 15-20 pct.

- Efter at have talt med selskabet har vi fået et indtryk af, at aktiviteten har været god på tværs af de fire salgsmarkeder, skriver Jyske Bank, der pointerer, at særligt Storbritannien ser ud til at være inde i et godt momentum, hjulpet af rammeaftalen under de britiske sundhedsmyndigheder (NHS).

VÆKSTEN VENTES UNDERSTØTTET AF VUNDNE KONTRAKTER I HOLLAND

Vækstmomentum ventes i andet kvartal også at være understøttet af genvundet momentum i det hollandske marked i kølvandet af parlamentsvalget.

Jyske Bank henviser til, at Necompany sammen med fire andre leverandører i slutningen af andet kvartal har vundet en rammeaftale hos det hollandske indenrigsministerium på op til 255 mio. euro.

Læs også: Danske Bank: Det er det største problem på aktiemarkedet lige nu

Desuden har selskabet ved starten af tredje sammen med tre andre leverandører vundet en rammeaftale hos udenrigsministeriet til en ukendt værdi, skriver Jyske Bank, der ser frem til at høre mere om vækstudsigterne i Holland.

INDTJENINGSMARGINALEN VENTES PRESSET AF RESSOURCEALLOKERING

Modsat venter Anders Haulund Vollesen, at indtjeningsmarginalen i andet kvartal kan være udfordret af, at it-konsulentselskabet har måttet sende ressourcer fra Danmark til de andre markeder.

Det vurderes at have udvandet marginerne midlertidigt, men Jyske Banks analytiker vurderer, at det på længe sigt bør styrke "Netcompany-DNA'et" samt evnen til at vinde kontrakter i udlandet.

Det stramme arbejdsmarked medfører ifølge Jyske Bank også, at Netcompany bliver presset af højere lønomkostninger til især de mere erfarne jobtitler. Netcompany kan dog sende omkostningerne direkte videre til kunderne.

Der er også udsigt til højere omkostninger forbundet til genåbningen af samfundet i form af udgifter til medarbejderarrangementer og rejser, hvilket selskabet dog allerede har flaget for.

Derfor venter Jyske Bank, at EBITA-marginen vil lande på 22,3 pct. i kvartalet, mens analytikere adspurgt af Netcompany venter 23,9 pct. Her lyder prognosen for helåret på den høje ende af 23-25 pct.

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Nordnet med advarsel om dansk aktiedarling: 'Det vil blive straffet hårdt'

Læs også: Simon Richard Nielsen: Et stort tillykke til alle danskere med gæld

/ritzau/FINANS