Henter kommentarer

Optimismen spreder sig blandt de danske topchefer


Humøret og optimismen blandt de danske topchefer er en del bedre end det længe har været.

Det bliver slået fast i revisionshuset PwC's CEO survey i 2024. 

Væsentlig flere danske topchefer i år tror på vækst i verdensøkonomien. Faktisk er der tale om hele 31 pct. i år mod blot 8 pct. sidste år. 

Dog er der fortsat 46 pct. af de danske topledere, der venter at væksten i verdensøkonomien vil falde de kommende 12 måneder. Til gengæld er det væsentlig færre end sidste år, hvor 86 pct. forventede et fald, hvilket var det højeste niveau i 10 år.

Læs også: Bestemte aktier dumpes på børsen: Børshus anbefaler at styre uden om sektoren

»I år ser CEO’erne noget mere lyst på verdensøkonomien de kommende 12 måneder end samme tidspunkt sidste år. Optimismen er dog fortsat behersket, idet hovedparten forventer et fald, og meget tyder på, at renteniveauet og den geopolitiske usikkerhed og uro, der har præget 2023, fortsat vil præge økonomien i 2024,« udtaler Mogens Nørgaard Mogensen, Senior Partner og adm. direktør i PwC.

Også i deres forventninger til den danske økonomi er de danske topchefer blevet mere optimistiske. Her venter 35 pct. af de afspurgte, at der vil være vækst i den nationale økonomi over de kommende 12 måneder, hvilket flugter med Nationalbankens forventning om, at BNP forventes at stige med 1,3 pct. i 2024. 

Sidste år var det kun 5 pct., der troede på vækst i den danske økonomi.

Læs også: Topchef i Norges oliefond ser lave investeringsafkast de næste par år

Læs også: Valutafond advarer: Kina skal reformere for at stoppe store vækstfald