Henter kommentarer

Pensionsgigant advarer investorer: Nye fald truer


Aktierne skal markant længere ned, hvis verden ryger ud i en recession. En økonomisk nedtur er nemlig ikke indregnet i kurserne endnu.

Det vurderer Christian Blaabjerg, der er chefstrateg i Industriens Pension, ifølge Børsen.

»Aktiemarkedet har endnu ikke indregnet sandsynligheden for en recession. Det er de på vej til, men vi er der ikke endnu. Globale aktier skal formentligt 10-15 pct. længere ned herfra, hvis de skal indprise et recessionsscenarie,« siger strategen til avisen.

Læs også: 3 stærke aktier til en recession: 'Det er en klokkeklar vinder'

Euroinvestor har tidligere beskrevet, at aktiekurserne ikke indpriser en recession. Det var for eksempel budskabet fra Sydbanks aktieanalyseche Jacob Pedersen torsdag.

»Det er efter vores vurdering slet ikke afspejlet i aktiekurserne, selv efter de seneste fald. Afvænningen fra lavrentelykkepillerne er nu godt i gang, og den ser på overfladen ud til at være afspejlet i investorernes forventningerne. Et nyt regime med højere renteniveauer kan dog hen ad vejen betyde gradvise ændringer i forbrugere, virksomheder og investorernes adfærd, og derfor alligevel føre overraskelser med sig,« forklarer han.

Han advarerde i den forbindelse om, at centralbankernes stramning af pengepolitikken og rentestigning for alvor begynder fra juni og bliver skruet op i september. Det kan du læse mere om her.

Læs også: Saxo Bank: Disse aktier er en oplagt købsmulighed - de er historisk billige

Læs også: 3 mulige vinderaktier i en recession