Henter kommentarer

Professionel investor: Hvis du investerer sådan, er du lige gået glip af et stort afkast


Du bør altid være investeret i markedet.

Det er budskabet fra Artha Kapitalforvaltning efter torsdagens massive kursstigninger på aktiemarkedet. Investorerne væltede ind i aktiemarkedet. Det teknologitunge Nasdaq-indeks steg 7 pct., S&P 500-indekset steg 5,5 pct., mens det danske C25 fløj op med 3,8 pct.

Læs også: Danske Bank efter massive stigninger: Det her må du ikke tage fejl af

»En markedsstigning, som den vi så i går, er også hovedårsagen til, at vi som kapitalforvalter altid anbefaler, at man er investeret i markedet med den rigtige risikoprofil. Har man solgt ud af sine beholdninger for en måned eller to siden uden at være kommet ind igen, er det et stort afkast at gå glip af, hvis man ikke er investeret.« lyder det fra Brian Kudsk, der er administrerende direktør i Artha Kapitalforvaltning.

Torsdagens bevægelser er i en størrelsesorden, som vi ser meget sjældent, påpeger man hos formueforvalteren, der forklarer den eksplosive udvikling med, at markedet tager inflationstallet som et »kæmpemæssigt lettelsens suk.«

Læs også: Nordea: Derfor steg aktierne så massivt

Aktiedirektøren understreger dog, at investorer skal passe på med at tro, at alt er godt nu.

»Nu skal jeg ikke ødelægge feststemningen, men man skal nok passe på med at tro, at det så var det, og at inflationen nu er overvundet. Der vil fortsat komme bump på vejen, og en inflation på 7,7 pct. er fortsat meget høj og ikke færdigbekæmpet,« lyder det fra Brian Kudsk.

Læs også: Advarer investorerne: Mange glemmer, hvad der venter i 2023

»Har man solgt ud af sine beholdninger for en måned eller to siden uden at være kommet ind igen, er det et stort afkast at gå glip af, hvis man ikke er investeret.«

Kursreaktionerne torsdag hænger ifølge kapitalforvalteren sammen med, at renterne faldt drastisk, og at den amerikanske dollar også faldt tilbage.

Læs også: Danske aktier bragede i vejret: Disse 10 steg mest

Læs også: Jeppe Christiansen: Det er et godt tidspunkt at købe aktier