Henter kommentarer

Renterne stiger efter flere strammesignaler: Her er forklaringen


 
Hvorfor hedder det ‘bull og bear’? Det spørgsmål dyster Millionærklubben-vært Bodil Johanne Gantzel og aktiechef Michael Friis Jørgensen om at svare først på i videoen ovenfor.
Vis mere

De amerikanske statsrenter steg fredag, efter at endnu et medlem fra topledelsen i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, luftede kommentarer om snarlige stramninger af pengepolitikken.

Renten på den toneangivende tiårige T-bond steg med 3 basispoint til 1,45 pct. efter en stigning på 12 basispoint torsdag.

Mandag morgen handles de amerikanske obligationer i Tokyo til 1,44 pct. - et basispoint under fredagens niveau.

Fredag var chefen for den amerikanske centralbanks afdeling i Cleveland, Loretta Mester, på talerstolen, hvor hun blandt andet kundgjorde, at Federal Reserve formentlig vil starte nedtrapningen af sit opkøbsprogram i november og afslutte det senest i midten af næste år.

Læs også: Strateg advarer: Danske investorer risikerer aktielussing

 

Derefter vil centralbanken fortsætte stramningen af pengepolitikken gennem renteforhøjelser startende mod slutningen af 2022.

- I december lancerede FOMC sin hensigt om, at vi ikke ville indlede nedtrapning af vore opkøb, før der var sket afgørende forbedring i forhold til vores målsætninger om maksimal beskæftigelse og prisstabilitet. Efter min mening har økonomien opfyldt de betingelser, og jeg støtter en reduktion af vores opkøb i november og en afslutning over første halvdel af næste år, sagde Loretta Mester ifølge Bloomberg News.

Fra nøgletalsfronten var der fredag et enkelt nedslagspunkt at lægge mærke til for investorerne.

Det var en statistik over salget af nye boliger, som viste sig bedre end ventet i august.

Her blev salget opgjort til 740.000 enheder på årlig basis mod 708.000 måneden før. Der var til sammenligning ventet et salg på 715.000 enheder blandt økonomerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

På månedsbasis steg boligsalget med 1,5 pct. mod ventet 1,0 pct. blandt økonomerne.

Læs også: Morten Springborg: Tid i markedet er vigtigere end markedstiming

Læs også: Lau Svenssen om interessant råvare-aktie: Den høje udbyttebetaling er en glimrende egenskab

.\˙ MarketWire