Henter kommentarer

'Risikoen er absolut steget' – på dette tidspunkt forudser eksperter en recession


»Ingen ved det, men alle taler om det.«

Udtrykket er slidt, men alligevel fristende at bruge i nærværende sammenhæng. For i hele verdenen, og i finansverdenen især, galopperer spekulationerne, om vi står overfor en recession eller ej.

Og ingen ved det med sikkerhed.

Læs også: Pensionsgigant: Det skal du have i porteføljen for at klare en stor nedtur

Tankerne har også fundet vej til Handelsbankens Michelle Nørgaard, senior aktiestrateg, og pensionsmastodonten PFAs chefstrateg, Tine Choi. De er begge enige om, at meget peger i retning af en recession. Men nedturen rammer formentligt ikke lige nu.

»Vi ser nok ind i en recession i løbet af de kommende 17-23 måneder. Risikoen for det er i hvert fald stigende. Men der er dog ikke grund til bekymring på kort sigt,« lyder det fra Michelle Nørgaard.

Seniorstrategen henviser til, at renterne for tiden er stigende. Den amerikanske centralbank, Fed, har blandt andet hævet renterne i indeværende år, og belært af fortiden kan det have konsekvenser.

»Historien viser, at der er en overvægt af tilfælde, hvor den amerikanske økonomi ender i en recession i perioder med stigende renter. Det skyldes, at renten bliver hævet lidt for kraftigt,« forklarer Michelle Nørgaard.

PFAs Tine Choi betoner ligeledes, at det ligger lidt i kortene, at der kommer en recession. Hun ser stigende renter og inflation som grunde hertil.

»Risikoen (for en recession, red.) er absolut steget,« siger hun.

Chefstrategen vurderer dog ikke, at recessionen vil ramme i år. Hun lægger til grund, at vi gik ind i året med »gode tal« – herunder lav ledighed – og at økonomien var inde i et stærkt opsving efter corona.

I den sammenhæng vurderer Tine Choi, at den mulige kommende recession vil være anderledes end nedturen under finanskrisen. Det kan du læse mere om her.

Læs også: Vil du investere grønt? Kendt dansk aktie 'bliver mere og mere interessant'

Læs også: Ekspert udpeger de bedste aktier i en recession: 'Det er virkelig en vinder'