Henter kommentarer

Saxo Banks aktiestrateg: Sådan ville jeg investere 500.000 kr.


Hvis du havde 500.000 kr., hvad skulle du så investere i?

Det har Saxo Banks aktiestrateg Peter Garnry et personligt bud på i onsdagens udgave af aktiepodcasten Millionærklubben.

»Hvis jeg havde en halv million kroner, så ville jeg stadig have en overvægt i teknologiselskaber, og en overvægt i sundhedsselskaber. Jeg ville generelt have en overvægt inden for temaer, som jeg tror, der vil klare sig godt inden for de næste år. Det er eksempelvis den grønne omstilling, hvor man dog skal se sig godt for, fordi der er mange lommer, hvor det er meget dyrt,« udtaler Peter Garnry og fortsætter:

»Jeg ville kigge efter software-digitalisering, robotselskaber, jeg ville kigge efter medico og biotek.«

Se også: Aktieordbog: Det dækker investeringsbegreberne over

Derudover ville aktiestrategen også sætte en vis andel af pengene i den potentielle value-rotation, dvs. i value-selskaber, som er kendetegnet ved, at de er billige målt på nøgletallene. Value-aktierne er blevet hamret ned på grund af blandt andet lave renter, coronakrisen m.v., men flere har vurderet, at der gemmer sig et kurspotentaile i valueselskaberne. Det kan du læse mere om her.

Foruden førnævnte trends, ville aktiestragen også investere i sektorer, der er blevet ramt under coronakrisen.

»Jeg ville skyde nogle penge efter nogle dark horses. Jeg ville stadig smide 20-25 pct. efter selskaber, der er eksponeret mod det at rejse,« udtaler Peter Garnry og fortsætter:

»Jeg foretrækker den grønne omstilling på den lange bane, men jeg tror på den korte bane, at der kan være noget at hente i energiselskaber. Netop hvis man tror på, at vaccinerne bliver rullet hurtigere ud end ventet,« fortæller han.

Læs også: Kapitalforvalter: Disse 23 aktier satser vi på

Læs også: Aktiechef peger på 3 mulige aktie-guldfugle til 2021