Henter kommentarer

Se listen: De 10 mest populære udenlandske aktier


Private investorer har udnyttet kursfald til at samle op i diverse udenlandske aktier.

Trenden er dog, at investorer har holdt fingeren fra handelsknappen den seneste måned, påpeger Nordnet. Her fremhæver man, at antallet af handler pr. handelsdag faldt næsten 7 pct. sammenlignet med marts 2022.

»De private investorer køber fortsat flere aktier end de sælger, men det er tydeligt, at bekymringen er stigende. Måneden bød da også helt atypisk på fire handelsdage med samlet nettosalg,« lyder det fra Nordnet.

Se listen: De 10 mest populære danske aktier

Hos Nordnet ser man et klart mønster: Private investorer udnytter kursfald i enkeltaktierne til at købe op. Det gælder for eksempel Netflix-aktien, der blev sendt ud i en brutal nedtur, da streaminggiganten skuffede markedet med dets seneste regnskab.

Den generelle bekymring i markedet er ifølge Nordnets landechef, Anne Buchardt, opadgående, og »noget tyder på, at de lidt større private investorer i højere grad sælger ud i takt med den stigende inflations- og rentefrygt.«

Nedenfor kan du se de mest omsatte udenlandske aktier på Nordnet ud fra handelsværdi i april 2022:

1) Tesla

2) Netflix

3) Rivian

4) Advanced Micro Devices

5) Roblox

6) Crayon

7) Microsoft

8) Nordea

9) Teva

10) Cyngn

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Nedturen kan fortsætte for 3 populære aktier

Læs også  Ekspert udpeger de bedste aktier i en recession: 'Det er virkelig en vinder'