Henter kommentarer

Ser kurspotentiale på 40 pct. i dansk aktie

Foto: Ólafur Steinar Gestsson
Vis mere

Der gemmer sig et kurspotentiale på mere end 40 pct. i Lundbeck-aktien.

Det vurderer Handelsbankens aktiestrateg Haider Anjum og senior aktiestrateg Michelle Nørgaard i et nyt analysenotat torsdag. Det sker, efter det danske medicinalselskab, der har specialiseret sig i sygdomme relateret til hjernen og centralnervesystemet, kom med friske regnskabstal onsdag. Særligt to ting kan sende aktiekursen i vejret, lyder det.

»Vi vurderer, at kursudviklingen for Lundbeck-aktien i de kommende kvartaler vil afhænge af Vyepti-salget, idet konsensus’ forventninger ikke i samme grad afspejler Lundbecks optimisme i forhold til, at salget af Vyepti kan afbøde patentudløbet på Trintellix, Rexulti og Abilify,« lyder det fra strategerne.

Lundbeck er især kendt for at producere antidepressiver – også kendt som lykkepiller.

Læs også: Ny begyndelse kan være på vej for 'ekstremt skuffende' C25-aktie

Lundbeck-aktien er i løbet af det sidste år faldet næsten fem pct. Noget, der kan vende udviklingen, er ifølge strategerne succesen for migrænemidlet Vyepti samt de endelige resultater fra Alzheimer-forsøgsstudiet, der ventes offentliggjort i 1. halvår 2022.

Lundbeck påpegede i forbindelse med regnskabstallene onsdag, at selskabet fastholder sine forventninger for helåret. Der var samtidig en solid vækst at spore for migrænemidlet Vyepti. Omsætningen og kernedriftsindtjeningen (EBIT) endte 1 pct. lavere end forventningerne, bemærker Handelsbanken.

Handelsbanken har i skrivende stund en Hold-anbefaling på Lundbeck-aktien samt et kursmål på 259 kr. I forhold til den seneste lukkekurs på 184,35 kr., så indikerer det et kurspotentiale på næsten 41 pct.

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklerne og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Lau Svenssen: Fundamental analyse af danske aktiers kursudvikling i år

Læs også: Elon Musk sælger Tesla-aktier for milliardbeløb