Henter kommentarer

Shell køber dansk firma for 14,3 mia. kr.


 
Hvad er en kapitalforvalter?
Vis mere

Oliegiganten Shell køber det danske firma Nature Energy Biogas for 2 mia. dollar svarende til 14,3 mia. kr.

Nature Energy ejer og driver 14 biogasanlæg i industriel skala og har omkring 30 tilsvarende anlæg i pipeline i Europa og Nordamerika.

Shell køber det danske firma gennem Shell Petroleum. Købet er betinget af myndighedernes godkendelse, men transaktionen ventes at kunne afsluttes i første kvartal i 2023, fremgår det af en meddelelse fra Shell.

Læs også: Forudser stigning i krisetegn: 'Nogle får problemer'

Nature Energy ejes i øjeblikket af et konsortium af institutionelle investorer, herunder Davidson Kempner Capital Management LP, Pioneer Point Partners og Sampension.

»Under det nye ejerskab af Shell vil vores team fortsætte med at forfølge sin unikke vision om at frigøre yderligere værdifulde ressourcer fra affaldsmaterialer, samtidig med at det tilbyder sikker og økonomisk bæredygtig energi til markedet og fremmer en cirkulær økonomi,« siger bestyrelsesformand Jesper Lok fra Nature Energy.

Nature Energy beskæftiger i dag 420 medarbejdere i Europa og Nordamerika, og firmaet vil blive drevet som et helejet datterselskab af Shell og initialt under det eksisterende navn.

Læs også: Boligøkonomer: Her vil renten ligge om et år

Læs også: Dette boliglån er det mest populære hos boligejerne

.\˙ MarketWire