Henter kommentarer

Storbank: Defensive aktier står til nye stigninger


 

Der er grund til at tro, at defensive aktier vil klare sig bedre i årets sidste måneder.

Det vurderer strategerne i den amerikanske storbank JPMorgan, ifølge Bloomberg News.

Defensive aktier dækker over aktier i selskaber, der har så stærke forretningsmodeller, at selskaberne tjener gode penge, selvom økonomien i samfundet er i nedgang. 

Læs også: Aktieordbog: Det betyder investeringsbegreberne

Defensive aktier vil klare sig godt, fordi vi befinder os i et udfordrende vækstmiljø, hvor centralbankerne indædt forsøger at bekæmpe inflationen med rentestigninger uden at det sernder økonomierne ud i en recession.

Storbanken ser et potentiale i defensive selskaber, fordi de sælger noget, som vi prioriterer, uanset om krisen kradser. Det kunne være medicin, mad og strøm.

Læs også: Aktiestrateg advarer mod udviklingen: De her aktier er sårbare – kan blive mindre værd

Storbanken lægger vægt på, at markedet prisfastsætter aktierne som om vi befinder os i en såkaldt 'ingen landing'-scenarie, hvor centralbankerne ikke formår at få inflationen ned, og hvorfor derfor skal vænne os til en hverdag med en stram pengepolitik.

Læs også: Fire slags aktier, du bør kende

Udviklingen har sendt de såkaldte cykliske aktier op, fordi den økonomiske nedtur omvendt er udeblevet.

Cykliske aktier er det modsatte af defensive aktier. Det er aktier, som stortrives, når økonomien buldrer derudad, men selskaberne har det omvendt svært, når økonomien er udfordret. Du kan læse mere om cykliske aktier her.