Henter kommentarer

Aktiestrateg advarer mod udviklingen: De her aktier er sårbare – kan blive mindre værd


 

Kursfald truer vækstaktierne og især AI-aktierne, der er braget op på forventningen om udbredelsen af kunstig intelligens.

Sådan lyder advarslen fra Saxo Banks aktiestrategichef, Peter Garnry, i et nyt analysenotat.

»Det gælder især cykliske sektorer, mens AI-relaterede aktier kan også lide kraftigt på grund af deres høje prisfastsættelse. Det gør dem sårbare over for fortællingen om 'højere renter i længere tid',« lyder det fra Peter Garnry.

De kommende handelsdage vil ifølge ham afsløre, hvordan markedet tolker udmeldingen fra den amerikanske centralbank onsdag aften.

Læs også: 

Topchefen for Federal Reserve advarede her om, at investorer skal indstille sig på, at renterne forbliver på et højt niveau i længere tid end ventet.

Hvis de lange renter fortsætter med at stige, vil det sandsynligvis lægge yderligere pres på aktier. Du kan læse mere om renteudviklingen her.

Læs også: 

Når investorerne følger renteudviklingen så nøje, så skyldes det, at renten har en betydning for, hvordan de professionelle analytikere vurdere nutidsværdien af et selskabs fremtidige indtjening.

Jo højere rente, jo lavere bliver nutidsværdien af selskabernes fremtidige indtjening. En højere rente rammer derfor i særlig grad vækstaktierne frem for valueaktierne, fordi vækstaktierne relativt set har en større del af deres indtjening længere ude i fremtiden.

Læs også:  

Udviklingen hos en af årets helt store børsvindere, Nvidia, har i den forbindelse tiltrukket sig opmærksomhed. Computerchipdesigneren er en af de mange vækstaktier, som det amerikanske aktiemarked er proppet med. 

Spørgsmålet er, om Nvidia-aktiens fald på 3 pct. torsdag er et tegn på et stemningsskift i den del af aktiemarkedet, lyder det fra Saxo Bank.

»Hvis Nvidia-aktien falder under kursniveauet 400, kan det udløse et skifte i stemningen på tværs af alle AI-relaterede aktier,« påpeger Peter Garnry.

Læs også: Han forudså, at aktien blev en himmelstormer – nu advarer han investorerne

Vækstraterne for omsætningen hos selskaberne inden for AI-økosystemet er faldende, bemærker han. Det er dog med undtagelse af Nvidia

De seneste indtjeningsrapporter fra Adobe antyder, at det har længere udsigter, end selskaberne formår at tjene penge på udbredelsen af kunstig intelligens. 

Derfor vil regnskaberne for selskaber, der forbindes med kunstig intelligens, tiltrække sig ekstra opmærksomhed, som tallene for tredje kvartal tikker ind. 

Tallene vil ifølge strategen være afgørende for stemningen på aktiemarkedet i de sidste par måneder af året.