Henter kommentarer

Storbank: Her ser vi størst potentiale i aktiemarkedet


Der er sket et skifte på aktiemarkedet, hvor  nye sektorvindere er dukket op.

Finansaktierne er dog fortsat et af de mest interessante dele af aktiemarkedet at være eksponeret imod. Det vurderer Nordeas chefstrateg Andreas Østerheden i en kommentar mandag morgen. Han påpeger, at de dele af aktiemarkedet, der nyder godt af et økonomisk opsving - de cykliske sektorer - har været i front det meste af året, men henover sommeren er nye vindere dukket op. De cykliske vindere fra første halvår, for eksempel Energi, Råvarer, Finans og Industri, har klaret sig dårligt. IT og Medicinal har klaret sig bedst henover sommeren, bemærker chefstrategen.

Udviklingen kan forklares ved et markant fald i de lange statsobligationsrenter og en stigning i antallet af smittede med delta-varianten af coronavirussen, forklarer han. Det er samtidig to faktorer, der ifølge ham formentlig er af midlertidig karakter.

Læs også: 3 danske aktier til de næste 10 år: 'Det er et fantastisk selskab'

»Men vi mener dog, at der ligger mere bag. Indtil videre har konjunkturerne efter corona været kendetegnet ved boomende vækst og økonomisk opsving – et miljø, hvor cykliske aktier klarer sig godt. Nu befinder vi os formentligt i overgangen til en mere moden konjunkturfase. Væksten vil stadig være solid, men holde sig på mere ”normale” niveauer i forhold til vækstniveauerne i starten af opsvinget efter coronarecessionen. I takt med at konjunkturerne modnes, vil vi gradvist se mere mod vækst- og kvalitetsaktier,« forklarer Andreas Østerheden.

Derfor har Nordea også valgt at mindske det cykliske tilt

»Vi tilpassede strategien i juli, hvor vi nedjusterede 'Industri' til neutral fra overvægt. Og selvom der fortsat er investeringsmuligheder i det cykliske univers, fortsætter vi med at tilpasse vores cykliske eksponering i denne måned. Vi nedjusterer 'Råvarer' til neutral, mens vi opjusterer 'Medicinal' og 'Stabilt forbrug' til neutral. Vi undervægter 'Forsyning', da sektoren vil blive påvirket, hvis renterne stiger. Vi fastholder en overvægt af 'Finans',« forklarer han i sit skriv.

Læs også: Pensionskæmpe: Scenariet, hvor value-aktierne får nyt comeback

Nordea har samtidig også justeret sit syn på de europæiske børsmarkeder samt aktiemarkederne i udviklingslandene, også kaldet for Emerging Markets.

»I slutningen af juni løftede vi 'Europa' til en overvægt og reducerede Emerging Markets til en undervægt. Positionen performede stærkt henover sommeren, hvor Emerging Markets faldt og Europa klarede sig godt. Derfor lukker vi den og er tilbage til neutral vægt på tværs af regionerne. Finanspolitisk stimulus og en stærk indtjeningsudvikling i husholdningerne understøtter stadig det amerikanske marked. Men spredningen af deltavarianten giver anledning til større bekymring i USA end i Europa. Vi vurderer dog ikke, at udviklingen i smitte vil være afgørende for den regionale performance,« forklarer Andreas Østerheden.

Læs også: Pensionskæmpe forudser større dansk aktiedyk

Læs også: Dansk storinvestor advarer - ser ændring i markedet