Henter kommentarer

Storbank midt i kursfaldene: Køb aktier nu


 
Det er vigtigt at kende til aktiemarkedets sektorer, for det kan ende med at sikre dig afkast. Dem kan du se mere om her.
Vis mere

»Det er et godt tidspunkt at købe aktier på.«

Det vurderer Nordeas senior investeringsstrateg Simon Kristiansen, efter europæiske børser torsdag er sendt ud i nye brede kursfald. Kursfaldene kobles sammen med, at Rusland natten til torsdag har angrebet Ukraine.

Han har tidligere forklaret, at investorer har fået foræret en oplagt købsmulighed, og det holder han fast i. Det skyldes blandt andet, at Ukraine og Rusland i makroøkonomisk sammenhæng ikke spiller en afgørende rolle, lyder det fra Nordea, der er Nordens suverænt største kapitalforvalter. De forvalter 292 mia. euro svarende til cirka 2200 milliarder kroner

Læs også: 'Jeg tror, at vi er ret tæt på bunden'

»Det er et godt tidspunkt at komme ind i markedet. Det er ikke sikkert, at bunden er her, men den er ikke langt væk,« udtaler strategen og tilføjer:

»Det er vigtigt som investor at huske, at markedet på kort sigt kan overreagere.«

Der er stadig uklarhed om, hvilke sanktioner Rusland står over for, og derfor skal du som investor forberede dig på flere ugers uro, mener han.

»Frygt er gift for markedet, men vi tror på, at markedet kommer hurtigt igen, når der kommer mere klarhed over situationen. Det vigtigste er derfor ikke at sælge ud. Hold fast i dine investeringer og den strategi, som du lavede, da alting var roligt.«

Læs også: Investeringsveteran tror på ny børsfest: 'Sælg vinderne – og køb taberne'

»Det er den bedste måde at komme igennem det her på, for du risikerer ikke at komme med, når aktierne pludselig stiger igen. «

Når de mange ugers kursfald er en god mulighed for at investere, så skyldes det ifølge ham, at Ruslands angreb på Ukraine ikke ændre ved, at aktierne er attraktive. Når du investerer i aktier, så investerer du i virksomhedernes indtjening, og der er ikke noget ved angrebet, der har ændret på det, forklarer han.

Hos Nordea mener man, at de mest interessante dele af aktiemarkedet er it-aktier, og medicinalaktier.

»De har generelt en stabil og pæn indtjeningsvækst og pricing power, der gør, at de kan sende højere inputpriser over på forbrugerne. Og så nyder selskaberne godt af sekulære trends,« udtaler Simon Kristiansen.

Læs også: Danske Bank anbefaler at købe op i disse aktier