Henter kommentarer

Tror på ny børsfest: 'Sælg vinderne – og køb taberne'


 
Her kan du se Millionærklubben den 23. feb.
Vis mere

Investorer kan med fordel rykke rundt i porteføljen efter flere uger med omfattende kursfald.

Sådan lyder rådet fra investeringsveteranen Jens Løgstrup i Milionærklubben tirsdag.

Han er overbevist om, at vi står over for en større optur på aktiemarkedet. Det kan du læse mere om her. Han mener derfor, at man med fordel kan sælge ud af vinderne i porteføljen for i stedet for at samle op i nogle af de aktier, der er blevet sendt ned i markedet.

Læs også: Nordea: Du er lige blevet foræret en opkøbsmulighed

»Sælg nogle af dem, der ikke har været mærket af nedturen, og køb nogle af dem, der er blevet for billige,« udtaler han.

Det er dog ikke en tilgang, som Michael Friis Jørgensen, der er aktiechef hos HC Andersen Capital, tror på.

Han henviser til data fra de sidste 30 år på aktiemarkedet, der viser, at man med fordel kan lade 'vinderne løbe' og i stedet sælge ud af taberne.

Læs også: Danske Bank anbefaler at købe op i disse aktier

Tal viser ifølge aktiechefen, at omkring 1,7 pct. af selskaberne på det globale aktiemarked har stået for cirka 90 pct. af afkastet. Det er med andre ord kun et fåtal af selskaberne, der over tid har bevist, at de har kunnet levere. Derfor gælder det om at holde fast i vinderaktierne, mener han.

»Det betyder ikke, at det ikke kan lade sig gøre at bytte rundt i porteføljen, men det er en meget svær øvelse,« udtaler Michael Friis Jørgensen og tilføjer:

»Det gælder selvfølgelig om at kunne finde de 1,7 pct. af vinderne – ellers må man købe et indeks og nøjes med markedsafkastet. «