Henter kommentarer

Storbank tror dansk aktie kan stige mere end 7000 kroner


 
Bodil Johanne Gantzel og Michael Friis Jørgensen dyster i de smarte aktiebegreber. Aktieskolen på Euroinvestor er din ultimative guide til at blive en god investor.
Vis mere

Aktiekursen kan stige tusindvis af kroner. Sådan lyder vurderingen fra  Deutsche Bank, der har se nærmere på aktien i den danske rederigigant Mærsk.

Storbanken gentager sin køb-anbefaling, men har hævet kursmålet for aktien i A.P. Møller – Mærsk til 25.800 kr. fra tidligere 23.500 kr, fremgår det af Bloomberg News. Et kursmål er en banks eller analytikers forventning til en akties kurs i fremtiden. Det er typisk inden for de kommende 6-12 måneder ude i fremtiden.

Storbanken ser med andre ord et kurspotentiale på mere end 7200 kr.

Læs også: Dansk aktiedarling er blevet savet over: 'Jeg var nødt til at købe den'

Får analytikerne hos den tyske storbank ret i sin vurdering, så indikerer det et kurspotentiale på næsten 39 pct. i forhold til lukkekursen for Mærsk B-aktien fredag. Mærsk B-aktien steg fredag til kurs 18.595 kr. Dermed er B-aktien steget svimlende 82 pct. i løbet af de sidste 12 måneder.

Ser man på, hvad andre professionelle analytikere i bankerne og analysehusene mener om Mærsk-aktien, så indikerer de også, at rederiaktien skal stige. Der er ifølge Bloomberg 27 analytikere, der har dækning af aktien. Af dem har 18 en købsanbefaling, 7 analytikere har en hold-anbefaling, mens 2 af analytikerne har en sælg-anbefaling.

Læs også: Nordea advarer om fremtidsudsigterne: 'Vi er ikke længere i tvivl'

Ser man på analytikernes kursmål, altså hvad analytikerne i gennemsnit vurderer, at aktiekursen vil bevæge sig imod inden for de næste 12 måneder, så ser de en kursstigning på næsten 20 pct. De vurderer, at Mærsk-aktien kan bevæge sig op imod 22266 kr.

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på den enkelte aktie i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Gennemgang af C25: Mærsk har vind i ryggen – det skal de udnytte

Læs også: Nordea advarer om fremtidsudsigterne: 'Vi er ikke længere i tvivl'