Henter kommentarer

Storinvestor peger på ny vinder


Vækstaktierne er braget op, men de vil snart blive overhalet som investorernes foretrukne investeringsmål.

Det vurderer investeringsstrateg Bill Callahan fra kapitalforvalteren Schroders, der har mere end 4000 mia. kr. under forvaltning. Han mener, at cykliske value-aktier om seks måneder er blevet den nye investeringsfavorit frem for  tech-aktierne, skriver Børsen. Det gælder eksempelvis bankaktier og aktier inden for energi og materialer.

»Når jeg ser på de cykliske indikatorer, så er der rigtig meget, der siger mig, at den globale økonomi er i genopretningsfasen. Jeg har kigget på indikatorerne siden lavpunktet i marts. Siden er råvarepriser steget – og ikke bare olie og guld. Også kobber, jern, gummi, tømmer og andet er steget,« udtaler han, ifølge Børsen.

Læs også: 10 spændende aktier til valueinvestoren

Kapitalforvalteren står ikke alene med den holdning. Den deler blandt andre den danske finansmand og investor Lars Tvede. Han har i en række interviews med Euroinvestor givet sit bud på, hvad der kunne udløse ændringen. Det var eksempelvis en stor monopolsag mod et af FAANG-selskaberne eller et crash i ebilproducenten Tesla.

»Vækstaktierne har en prissætning i forhold til værdiaktierne, som kun giver mening, hvis de kan opretholde en stor vækst i meget, meget lang tid, og det kan de fleste af dem ikke,« vurderede Lars Tvede.

Han vurderer samtidig, at det er sandsynligt at nedlukningerne af økonomierne ikke varer ved.

Læs også: Lars Tvede om covid-19-vaccine: Disse aktier vil vinde mest på det

»De bedste kilder estimerer nu, at man sandsynligvis har en godkendt vaccine i USA og Europa i – eller tæt på - december i år. Derefter vil massevaccinering ske over de følgende to kvartaler, hvorefter COVID-krisen vil være slut. Med andre ord forudsiger ledende eksperter, at det i stigende grad er sandsynligt, at en vaccine vil være udviklet, godkendt, masseproduceret og sat i brug inden for de næste 6-9 måneder. Dette vil have væsentlige implikationer for den relative kursudvikling mellem de forskellige aktiesektorer,« forklarer Lars Tvede og tilføjer, at det er en holdning, som han deler sammen med blandt andet investeringsbanken Goldman Sachs.

Læs også: Hvad er en valueaktie?

Læs også: Hvad er cykliske aktier?