Henter kommentarer

Stort aktieindeks slår rekord: Højeste niveau siden 1989


De japanske aktier har fart på torsdag, hvor de går frem med knap 2 pct., når man kigger på det ledende Nikkei-indeks. 

Kort før klokken 06:00 dansk tid stiger indekset med 1,6 pct. 

Det pæne løft til de japanske aktier betyder også, at det japanske indeks i løbet af dagens handel har slået rekord og ramt det højeste niveau siden den hidtige rekord fra 1989. 

Det skriver en række finansmedier - blandt andet Bloomberg og CNBC

Det er særligt teknologi- og chip-aktier der driver torsdagens stigning i Japan, skriver Bloomberg. Det skyldes blandt andet, at chipgiganten Nvidia onsdag aften præsenterede et imponerende regnskab, som overgik markedets forventninger. Det kan du læse mere om her

Læs også: 'Markedet har ændret sig markant': Disse obligationer er mest populære

»Efter nogle nylige konsolideringer er Nvidias indtjeningsfremgang den perfekte katalysator for japanske aktier til at nå rekordhøjder. Strukturel medvind fra geopolitik til virksomhedsreformer samt en svag yen fortsætter med at antyde, at japanske aktier er en historie, hvor makro møder momentum, og at et højdepunkt stadig er ret langt væk,« lyder det fra Charu Chanana, der er strateg hos Saxo Capital Markets i en kommentar til Bloomberg.

I løbet af torsdagens aktiehandel har Nikkei-indekset ramt et indeksniveau på 39.029, hvor den tidligere rekord var 38.915. 

Ifølge strategerne hos Bank of America, kan der dog være mere at komme efter. De har hævet deres mål for Nikkei-indekset til 41.000 ved slutningen af 2024. 

Nikkei-indekset er steget med 16 pct. i år indtil videre.

Læs også: Nvidia-aktien skyder i vejret - overgår forventningerne

Læs også: Har du aktier i en af disse lande? Her er reglerne, du skal kende