Henter kommentarer

Svensk storbank om C25-aktie: Hold fingeren fra handelsknappen


Det er afgørende, at Chr. Hansen fortsætter med at udvide produktporteføljen.

Det understreger Handelsbankens aktiestrateg Haider Anjum og senior aktiestrateg Michelle Nørgaard i et nyt analysenotat. Her har de set nærmere på den danske ingredienskoncern med 3.700 ansatte.

C25-selskabet er i deres øjne en virksomhed af høj kvalitet, og selv om Chr. Hansen står til at vinde på en robust strukturel toplinjevækst, er det vigtigt, at Chr. Hansen formår at sende prisen for højere omkostninger videre til forbrugerne. Det skal ikke mindst ses i lyset af, at Chr. Hansen oplever stigende priser på energi, transport og råvarer, bemærker strategerne.

Læs også: Saxo Bank: Disse aktier er en oplagt købsmulighed - de er historisk billige

»Taget de manglende kurskatalysatorer på kort sigt i betragtning kombineret med prisfastsættelsen af Chr. Hansen og sektoren som helhed vælger vi for indeværende at fastholde vores neutrale syn på aktien.«

Handelsbanken har en Hold-anbefaling på kort sigt, og vurderer, at Chr. Hansen-aktien kan følge med markedet i løbet af de næste tre år.

Handelsbanken har en 'Market Perform' på aktien samt kursmål på 600 kr. Chr. Hansen-aktien lukkede onsdag i kurs 513,60 kr.

Læs også: Dansk aktie stråler i børsmørket – den ville man nok gerne have haft i porteføljen

Læs også: 3 stærke aktier til en recession: 'Det er en klokkeklar vinder'