Henter kommentarer

Sydbank: Aktiemarkedet kan blive rystet - grib chancen nu


Du skal forberede dig på, at der vil blive sendt rystelser igennem aktiemarkederne. Investorer bør derfor overveje at tage gevinst hjem, efter de seneste ugers aktieoptur, lyder rådet.

Det kommer fra Sydbanks aktieanalysechef, Jacob Pedersen, der ser den seneste tids børsfest som en god anledning til at udnytte situationen.

»Det seneste aktiecomeback ligner dog en god mulighed for, at aktieinvestorer kan sænke risikoen i deres portefølje,« udtaler han og tilføjer:

»Aktieopturen i juli og august kommer på et fundament, der kan vise sprækkker om meget kort tid.«

Læs også: Bankchef til danskerne: Du kommer nok snart til at ændre dit liv

Det sker med henvisning til det rentefald, der er sket den seneste tid. Hos Sydbank er man langt fra overbevist om, at det vil vare ved, fordi den amerikanske centralbank - Federal Reserve - stadig forsøger at bekæmpe den tårnhøje inflation.

»De massive rentefald har overrasket os, og vi deler ikke investorernes fasttømerede forventning om pengepolitiske lempelser i USA i 2023, da inflationsbekæmpelse har førsteprioritet. Samtidig har regnskaberne for 2. kvartal skabt et glansbillede af de relle indtjeningsforudsætninger for de kommende måneder,« lyder det fra Jacob Pedersen.

Læs også: Her får ansatte næsten 1 million i løn i gennemsnit

»Vi frygter, at virksomhedernes sigtbarhed meget hurtigt kan forringes i løbet af de næste få uger eller måneder, når forbrugerne har overstået den længe planlagte sommerferie og samtidig rammer inflationsmuren,« vurderer han.

»Når Fed fra september for alvor begynder at trække penge ud af de finansielle markeder og dermed skruer ned for likviditeten, kan det skabe rystelser på aktiemarkederne. Det er set før.«

Læs også: Han forudså, at priserne ville brage op – nu ser han ny, stor risiko

Læs også: Til salg-skiltene vælter frem på boligmarkedet