Henter kommentarer

| Opdateret

Tesla-aktien i 3 vilde billeder


 

Verdens vel nok mest kendte elbil-aktie er braget henover himlen som en sand himmelstormer. Tesla-aktien er i løbet af de seneste 12 måneder steget med svimlende 784 pct.

Investorer har kastet sig ind i aktien i troen på, at Elon Musks selskab kan revolutionere bilbranchen og udfordre de traditionelle bilmastodonter som Toyota, Volkswagen og General Motors. Analytikere, der er positive på Tesla fremhæver eksempelvis, at Tesla er verdensledende inden for batterier til elbiler. Det gælder blandt andre investeringsbanken UBS. Analytikeren Dan Ives fra analysethuset Wedbush fremhæver - ifølge Fortune - at Tesla er førende inden for et elbil-marked, der først er ved at tage fart. Holdningerne er delte, men det ændrer ikke på, at aktien buldret frem.

Men Tesla-aktien er steget så meget, at det har fået flere til at advare om, at der er en boble i Tesla. Her på Euroinvestor har chefredaktør Simon Richard Nielsen også sat ord den opsigtsvækkende aktieraket. Det kan du læse om her.

I sidste uge så man et eksempel på den voldsomme stigning, da Tesla alene mandag øgede sin markedsværdi svarende til hele næsten værdien af bilkæmpen Ford. Tesla øgede den dag sin værdi med 216 mia. kr., og selskabets samlede værdi nu lyder på 3341 mia. kr.

Fords markedsværdi lyder på ca. 220 mia kr. Det skal ses i lyset af, at Ford er den bilproducent, der har den tredjestørste omsætning blandt verdens bilproducenter. Fords omsætning er på 872 mia. kr., mens Teslas omsætning er på 187 mia. kr.

Nedenfor ses Teslas vilde markedsværdi i to grafikker. Billederne er baseret på data fra fredag.

I den første grafik ses en række bilproducenters markedsværdi holdt op mod deres omsætning.

I den anden grafik kan du se de bilproducenter, der målt på markedsværdi, kan ligge inde i Tesla.

I den tredje grafik - i videoen ovenfor - ses, hvordan en række bilproducenters markedsværdi  har udviklet sig. Grafikken er lavet via Flourish Studio.

Læs også: Se listen: 15 spændende elbil-aktier

Læs også: Aktien er steget 1170 procent: Her er analytikernes syn på hypet elbilsfirma