Henter kommentarer

Tror dansk aktie vil stige - det går bedre end de siger


Den gode udvikling bliver underspillet i den danske servicekoncern ISS.

Det vurderer Sydbanks aktieanalytiker Per Fogh i en kommentar torsdag. Det sker, efter ISS er kommet med friske regnskabstal, der sendte aktien i vejret med 4 pct. Det sker, efter ISS torsdag morgen kom med en opjustering. Det kan du læse mere om her.

For Per Fogh at se er selskabets vækst ikke »prangende i kvartalet, men takterne er gode«. Hos Sydbank forventer man, at ISS vil vinde på en tilbagevenden til kontorlokalerne i de kommende kvartaler. Det gælder særligt for ISS aktiviteter på det amerikanske marked, lyder det.

Læs også: Dansk aktie i eksplosiv udvikling – stiger 179 pct.

»Restruktureringen af ISS følger planen og genopretningen af lønsomheden ser ud til at kunne realiseres hurtigere end først antaget,« bemærker Per Fogh, der samtidig lægger vægt på, at ISS er inde i en sund udvikling på det britiske marked, hvor ISS med hans ord har vendt den negative lønsomhed hurtigere end forventet.

Selskabets præcisering af indtjeningsprognosen for 2021 til en overskudsmargin (EBIT-margin) på omkring 2,5 pct. – mod tidligere over 2 pct. – er for Sydbank-analytikeren at se et fingerpeg om, at servicekoncernen er på rette vej.

Læs også: Lau Svenssen om Vestas: Børskursen svæver – hvor er det nye niveau?

»Vi vurderer, at ISS underspiller den gode udvikling i den interne oprydning, og vi sætter næsen op efter en hurtigere realisering af de mellemlange målsætninger,« lyder det fra analytikeren.

»Vi løfter derfor vores estimater for både 2021 og 2022 for at afspejle den hurtigere genopretning. Værdiansættelsen af ISS, er attraktiv og vi ser gode muligheder for, at yderligere fremgang i ISS kan løfte kursniveauet yderligere,« lyder det.

Det fremgår af Sydbanks hjemmeside, at banken hæver ISS-aktien til ’Køb’ fra ’Hold’.

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklerne og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Medie: Fup-kryptovaluta har kostet privat investor hele formuen

Læs også: Dansk kæmpe sender guldregn over aktionærerne og hæver udbyttet