Henter kommentarer

Ukendte aktier springer i øjnene - det mener aktiechefen om Martins sats

Privatinvestor Martin Jørgen Koch. Privatfoto
Privatinvestor Martin Jørgen Koch. Privatfoto
Vis mere

Dynex Capital, Allete, La-Z-Boy og Antero Midstream

Siger disse aktier dig heller ikke noget? Så er du formentligt ikke den eneste. Privatinvestoren Martin Jørgen Koch har dem – og en lang række andre 'ukendte aktier' i sin portefølje.

Baggrunden er en særlig investeringsstrategi, der går ud på, at den 42-årige privatinvestor, som udelukkende investerer i udbytteaktier, køber op i nye aktier, hver gang han har 30.000 kr. stående på sin konto i form af udbytter.

Om det er klogt eller ej at have sin portefølje propfuld af ukendte aktier, har aktiechef i HC Andersen Capital, Michael Friis Jørgensen, et bud på.

»Han kan nok regne med, at han har lidt større udsving over tid, fordi ukendte aktier har det med at falde noget mere, når markedet ikke vil være der, fordi investorerne ikke kender dem rigtigt, og muligvis også kører en smule hurtigere op, når tingene begynder at gå bedre igen,« siger aktiechefen, der tilføjer, at det umiddelbart er det eneste »issue« han ser med den type investering.

»Hvis han stringent følger sin strategi, er det ikke et stort problem,« supplerer Michael Friis Jørgensen.

Se også: Niels siger jobbet op - nu skal han leve af sine investeringer

Morten Jørgen Koch, der bor i Greve og arbejder som personaleplanlægger, investerer sammen med sin kone, og hver måned ryger der 5.500 kr. ind på deres Nordnet-konto.

Foruden en lang række aktier i ukendte selskaber, består porteføljen også af aktier i mere velkendte selskaber som medicinalkæmpen Novo Nordisk, rederierne Torm og Norden samt chipselskabet Nvidia.

De udbytteaktier, den private investor kaster sig over, når han har tilstrækkeligt med penge til at købe dem, er valgt ud fra en lav prissætning og lav payout ratio. 

En lav prissætning på en aktie kan blandt andet måles ved hjælp af P/E-tallet, der er et udtryk for, hvor meget man betaler for en krones overskud efter skat, hvis man køber aktien. Payout ratio dækker over et selskabs samlede udbyttebetaling i procent af nettoresultatet.

Fra Michael Friis Jørgensen lyder der en ros til Martin Jørgen Koch, fordi han har en strategi, som han følger – også selvom hans hyppige aktiekøb betyder, at porteføljen ofte skifter karakter.

»Han følger matematisk hvornår han skal gøre nogle ting, så skal man jo faktisk gøre det mere ofte, ellers er det nok sådan lige rigeligt at ændre og lave for store ændringer,« siger aktiechefen, der fortsætter:

»Alle data viser os jo, at det at købe og holde, det er en lidt bedre strategi, men hos ham giver det faktisk mening at følge den her stringente måde at investere på.«

I videoen kan du se Michael Friis Jørgensen gennemgå Martins portefølje med hjælp fra vært Bodil Johanne Gantzel

Læs også: Legendarisk investor sælger ud af vinder-aktie

Læs også: