Henter kommentarer

Usikkerhed rammer markederne: Her er det finansielle overblik onsdag


Godmorgen og velkommen til dagens finansielle overblik.

Det er fortsat lidt tilbageholdenhed på de globale aktiemarkeder efter en noget rådden april. Investorerne jagter faste beviser på, at der er et indtjeningsopsving undervejs, før de smider yderligere penge i markedet og dermed sætter mere gang i denne måneds kursoptur. Det skriver Bloomberg News.

Denne lidt lunkne stemning har også spredt sig til Asien her til morgen, hvor der også er fokus på Xi Jinpings besøg i Europa, og hvordan det kan påvirke landets handelsrelationer.

Det er også i Asien, vi begynder den finansielle overflyvning her til morgen:

De japanske aktier falder tilbage onsdag morgen, hvor handlen fortsat er i gang. Det brede Nikkei-indeks dykker med 1,4 pct.

Også de kinesiske aktier handler i rødt her til morgen. Hang Seng-indekset, der hører til i Hong Kong, dykker med 0,4 pct., mens CSI-indekset, der er noteret på fastlandet, dykker med 0,6 pct.

De europæiske aktier ser også ud til at åbne med et meget lille fald. Futures for Stoxx 50-indekset, der dækker 50 store europæiske virksomheder indikerer et dyk på 0,08 pct. til de europæiske aktier.

Det amerikanske marked ser ud til at åbne lige under nullet i eftermiddag dansk tid. Når man ser på futures for de ledende indeks Dow Jones, Nasdaq og S&P 500 indikerer de fald på henholdsvis 0,03, 0,02 og 0,02 pct. 

Olieprisen er faldet en smule tilbage siden tirsdag. En tønde af den amerikanske WTI-olie koster knap 78 dollar, mens den europæiske Brent-olie koster 82,8 dollar.

Prisen på olie følges nøje af investorer, fordi den kan give en idé om, hvordan verdensøkonomien klarer sig. En stigende oliepris indikerer økonomisk vækst, mens et fald kan være tegn på det modsatte. Geopolitiske faktorer og produktionsbeslutninger kan påvirke udbuddet af olie. Hvis prisen på det sorte guld stiger kan det føre til højere forbrugerpriser og inflation.

Guldprisen er også faldet en my tilbage. Guldet handles nu til en pris på 2.319 dollar pr. ounce.

Det gyldne metal er værd at følge, fordi guld opfattes af mange som en sikker havn i krisetider og har historisk klaret det godt i perioder med modvind på aktiemarkedet.

Kryptovalutaen bitcoin er faldet tilbage med cirka 1 pct. det seneste døgn. Den digitale mønt koster således 62.641 dollar.

Læs også: Niels vil sige op og leve af sin opsparing: Sådan kan han sikre formuen

Læs også: Chef sælger 55.000 C25-aktier