Henter kommentarer

Vestas-analytiker: Det har investorerne overset


Det er godt for Vestas-aktionærer, at den danske regering vil firedoble produktionen af grøn strøm.

Men markedet har tilsyneladende overset noget andet interessant, mener Sydbanks aktieanalysechef, Jacob Pedersen.

Meldingen kommer i kølvandet på, at Mette Frederiksen flankeret af flere ministre tirsdag fremlagde en plan om at gøre Danmark fri af fossile brændsler og russisk gas.

Aktieanalysechefen peger på, at Danmark er et relativt lille marked for Vestas, og derfor skubber den danske udmelding ikke selskabet synderligt opad.

Læs også: Investorer flygter ud af amerikanske aktier – 'alle frygter det'

Hvis vindmøllegiganten for alvor skal have vind i vingerne, så kræver det, at stort set alle europæiske lande følger trop med Danmark, mener analytikeren. Han peger i den sammenhæng på, at flere regeringer rundt om i Europa er begyndt at fremlægge planer for at slippe af med russisk gas – og i de planer er vindkraft medtaget.

Og det er netop en besked fra udlandet, der umiddelbart er gået investorernes næse forbi.

Læs også: Milliardforvalter om kendt dansk aktie: Den er vildt undervurderet

»Tyskland har allerede meldt sig, og det er som om, at investorerne har overset det. Hvis tyskerne skal opføre rigtig mange gigawatt, og det ser det ud til i deres planer, så kommer der til at falde noget af til Vestas også,« siger aktieanalysechefen.

Bare fire dage efter, at Rusland invaderede Ukraine, proklamerede Tyskland, at de vil accelerere produktionen af grøn strøm. Landet vil være 100 procent forsynet af vedvarende energi i 2035, lød ambitionen.

Læs også: Kendt tech-investor om 5 aktier: Det er oplagte køb

Sydbank har en købsanbefaling på Vestas-aktien, og ifølge Jacob Pedersen bør selskabets investorer holde øje med, om andre lande i Europa også vil satse mere på vindkraft. Men på den korte bane er det faktisk noget helt andet, som investorerne skal have på deres radar, mener Jacob Pedersen:

Vestas har for tiden svært ved at skaffe komponenter til deres vindmøller – og at inflationen rammer dem hårdt. Derfor skal investorerne have et vågent øje på, hvordan det går med selskabets forsyningsvanskeligheder.

Læs også: Lau Svenssen: Det er en af de bedste grønne aktier

»I øjeblikket handler det for Vestas om at eksekvere på de projekter, der ligger i ordrebogen. Og det er i sig selv svært nok, det så vi i 2021. Al den her forsyningsforstoppelse og de stigende råvare- og transportpriser gør rigtig ondt på Vestas, og de kommer de også til at gøre i hele 2022,« siger Jacob Pedersen.

Analytikeren vurderer, at det øgede fokus på vindkraft først vil kunne ses på Vestas' bundlinje i 2023 og årene derefter.

Selskabet kommer med regnskab 6. maj, og til trods for regeringens udmelding daler Vestas-aktien en smule tirsdag middag, hvor den handles til omkring kurs 197,4. Ved dagens børsåbning lå aktien på 199,98.

Millionærklubben har samlet en række af de førende investorer og eksperter inden for økonomi og finansielle markeder til et eksklusivt arrangement, hvor du kan blive klogere på, om vi står over for en ny økonomisk verdensorden. Læs mere her.

Læs også: ​Fem finanshuse spår medvind til Novo Nordisk-aktien

Læs også: Bøgerne du SKAL læse – copytraderens anbefalinger