Henter kommentarer

| Opdateret

Investorer flygter ud af amerikanske aktier – 'alle frygter det'


Investorer har i stor stil solgt ud af amerikanske aktier.

Amerikanske aktier har i den forgangne uge oplevet den største ugentlige strøm af penge ud af markedet på den anden side af Atlanten i år. Det skriver Bloomberg News med henvisning til, at der er trukket 15,5 mia. dollar ud af amerikanske aktier - svarende til godt 106 mia. kr.

Markedet frygter recession, og udsigten til en stor økonomisk nedtur får investorer til at sælge ud af de amerikanske værdipapirer, lyder forklaringen fra strategerne hos Bank of America.

Læs også: Danske Bank: Det skal du gøre, hvis du frygter en nedtur

»Alle frygter det,« lyder det fra chefstrateg Michael Hartnett, der begrunder aktieudsalget med, at det såkaldte 'TINA-argumentet' ikke møder samme opbakning som tidligere.

Forkortelsen 'TINA' står for 'There Is No Alternative', hvilket henviser til, at der i en verden med historiske lave renter ikke findes en bedre løsning end aktiemarkedet til at få sine penge til at vokse.

TINA er blevet brugt som et slagord for, at man skal holde sig lang væk fra obligationer, hvilket omvendt har holdt en hånd under aktiemarkedet.

Læs også: Gigantisk kapitalforvalter advarer: Reel risiko for recession

Men hvis renterne fortsætter op, kommer en konkurrent til at have aktier eller til at have kontanter stående på sidelinjen, lyder rationalet. Der er udsigt til rentestigninger, fordi den amerikanske centralbank - Federal Reserve - har bebudet, at man vil bekæmpe inflationen.

Det er ikke kun i USA, at investorer har solgt ud af aktierne. Den samme tendens har der i den forgangne uge også været i Europa, bemærker storbanken.

Læs også: Milliardforvalter om kendt dansk aktie: Den er vildt undervurderet

Læs også: Nordnet advarer mod det, der venter forude